צילום׃ אסף רונן
מרק תירס וקציצות דג
מרק צהוב, סמיך וקרמי בניחוח אסייתי
דנה אלמוסני | mako אוכל
| פורסם 01/01/12
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
המצרכים:
1 בצל קצוץ
3 שיני שום קצוצות
800 גרם תירס קפוא
כוס חלב קוקוס
כפית קארי אדום, או כפית כורכום וחצי כפית כמון
מלח ופלפל שחור
2 כפות כוסברה קצוצה
מעט שמן לטיגון
לקציצות:
חצי בצל מגורד
350 גרם מרלוזה קצוץ דק (במיקסר)
2 כפות פירורי לחם
כף כוסברה קצוצה
מלח
אופן ההכנה:
1 מטגנים את הבצל לשקיפות, מוסיפים את שיני השום ולאחר חצי דקה את גרגירי התירס.
2 מוסיפים את חלב הקוקוס ומכסים במים עד גובה הירק.
3 מוסיפים את שאר המרכיבים ומביאים לרתיחה.
4 מורידים את האש למינימום ומכינים את הקציצות.
5 מערבבים את כל חומרי הקציצות, יוצרים עיגולים ומכניסים לסיר.
6 מבשלים 35-40 דקות.
7 אפשר להוסיף אטריות שעועית כ-5 דקות לפני סיום הבישול.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!