מרק עדשים
מרק עדשים שיחמם לכם את החורף
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרק משביע לימים קרים. הסלרי מהווה ניגוד מרענן לטעם העשיר של העדשים. משתמשים בעלי הסלרי לעיטור המרק.
מרכיבים :
1 וחצי כוסות עדשים ירוקות או חומות
בצל קצוץ
1 כרשה גדולה - החלק הלבן בלבד, רחוצה היטב וקצוצה
כוס גבעולי סלרי קצוצים
2 שיני שום כתושות
2 עלי דפנה
1 וחצי כוסות פטרוזיליה קצוצה
1 וחצי כפיות מלח
8 כוסות מים או מרק ירקות צח
2 כפיות חרדל דיז'יון
כף חומץ יין אדום
תוספת מים או מרק לפי הצורך
פלפל שחור גרוס טרי
עלי סלרי קצוצים
חצי כוס קרוטונים
אופן ההכנה:
שוטפים ובוררים את העדשים. שמים את העדשים בסיר, ומוסיפים את הבצל, הכרשה, הסלרי, השום, עלי הדפנה, הפטרוזיליה, המלח והמים או המרק. מביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, ומבשלים בסיר מכוסה למחצה במשך כ- 45 דקות עד שהעדשים רכות תוך שמערבבים מידי פעם. בתום הבישול, מצננים מעט את המרק, מרסקים במעבד מזון או בממחה (כמות קטנה בכל פעם) ומסננים. מחזירים את המרק המסונן לסיר, מוסיפים חרדל וחומץ, ומחממים היטב. טועמים ומתקנים את התיבול. אם רוצים, מדללים את המרק בתוספת מים או מרק צח. יוצקים לקעריות מרק, ומעטרים בפלפל גרוס, בעלי סלרי ובקרוטונים.