אוכל
צילום׃ istockphoto

מרק עדשים

מרק עדשים שיחמם לכם את החורף

עדי רם | טבע הריפוי | פורסם 15/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.7 47 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרק משביע לימים קרים. הסלרי מהווה ניגוד מרענן לטעם העשיר של העדשים. ‏משתמשים בעלי הסלרי לעיטור המרק.

מרכיבים :

‏1 וחצי כוסות עדשים ירוקות או חומות
בצל קצוץ
‏1 כרשה גדולה - החלק הלבן בלבד, רחוצה היטב וקצוצה
כוס גבעולי סלרי קצוצים
‏2 שיני שום כתושות‏
‏2 עלי דפנה‏
‏1 וחצי כוסות פטרוזיליה קצוצה
‏1 וחצי כפיות מלח
‏8 כוסות מים או מרק ירקות צח‏
‏2 כפיות חרדל דיז'יון
כף חומץ יין אדום
תוספת מים או מרק לפי הצורך
פלפל שחור גרוס טרי
עלי סלרי קצוצים
חצי כוס קרוטונים

אופן ההכנה:

שוטפים ובוררים את העדשים. שמים את העדשים בסיר, ומוסיפים את הבצל, הכרשה, ‏הסלרי, השום, עלי הדפנה, הפטרוזיליה, המלח והמים או המרק. מביאים לרתיחה. מנמיכים ‏את הלהבה, ומבשלים בסיר מכוסה למחצה במשך כ- 45 דקות עד שהעדשים רכות תוך שמערבבים מידי פעם. בתום הבישול, ‏מצננים מעט את המרק, מרסקים במעבד מזון או בממחה (כמות קטנה בכל פעם) ‏ומסננים. ‏מחזירים את המרק המסונן לסיר, מוסיפים חרדל וחומץ, ומחממים היטב. טועמים ‏ומתקנים את התיבול. אם רוצים, מדללים את המרק בתוספת מים או מרק צח. ‏יוצקים לקעריות מרק, ומעטרים בפלפל גרוס, בעלי סלרי ובקרוטונים.‏