צילום׃ דן לב, 120 הקלאסיקות של שי-לי, הוצאת דיאלוג-הפצות
מרק עוף
מתכון למרק עוף קלאסי, עם שפע עשבי תיבול טריים. רק 15 דקות זמן עבודה
שי-לי ליפא | 120 הקלאסיקות של שי-לי, הוצאת דיאלוג-הפצות
| פורסם 21/03/12
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
החומרים ל-2 ליטר מרק עוף:
1 צרור פטרוזיליה גדול
1 צרור שמיר גדול
1 ק"ג כנפי עוף טריות
1/2 ק"ג גרונות עוף טריים
3 ליטר מים מינרליים או מסוננים
2 בצלים קלופים וחתוכים לרבעים
2 גזרים קלופים וחתוכים גס
1 ראש סלרי קלוף וחתוך גס
2 עלי דפנה
1 כפית גרגרי פלפל שחור
מלח
אופן ההכנה:
1 מרפדים סיר גדול בפטרוזיליה ושמיר, מניחים מעל כנפיים וגרונות, יוצקים מים ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה בינונית כרבע שעה ללא כיסוי. מסירים את הקצף שנוצר.
2 מוסיפים בצל, גזר, עלי דפנה, גרגרי פלפל ומלח ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה וחצי ללא כיסוי. מצננים היטב.
3 מסננים את המרק ושומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים או במקפיא עד חודש.
4 לפני ההגשה מביאים לרתיחה, טועמים ומתקנים תיבול.
* מומלץ להגיש עם קניידלך.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!