אוכל
צילום׃ כפיר חרבי, יחסי ציבור

מרק אפונה

מרק אפונה יבשה בבישול איטי, שיפיץ בבית ניחוחות נוסטלגיה מבית סבתא וידאג לחמם לכם את הבטן טוב טוב

עידו לב | אספרסו בר | פורסם 03/02/22 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 423 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

500 גרם אפונה יבשה (להשרות ערב לפני או להשרות לילה ולהקפיא)

2-3 גזרים גדולים, חתוכים לקוביות

2 בצלים לבנים בינוניים, חתוכים לקוביות

שומר, חתוך לקוביות

3 מקלות סלרי (בלי עלים), פרוסים

4-5 שיני שום

מלח

פלפל שחור

2 ליטר מים או ציר ירקות

כוסברה קצוצה

אופן ההכנה:

1 מחממים בסיר שמן זית ומטגנים גזר, בצל, שומר, סלרי ושום על אש בינונית-נמוכה כ-10 דקות. 

2 מוסיפים את האפונה ומתבלים במלח ופלפל שחור. מוסיפים את המים או ציר הירקות. מעלים לאש גבוהה ומביאים לרתיחה.

3 מנמיכים לאש קטנה, מכסים ומבשלים כ-3-4 שעות. ב-10 הדקות האחרונות מוסיפים כוסברה קצוצה.

3 לרעבים שיודעים לעבוד עם סיר לחץ, המרק יהיה מוכן אחרי 20 דקות לאחר רתיחה.

* המתכון פורסם לראשונה ב-2011