אוכל
צילום׃ Thomas Barwick, GettyImages IL

וישסואז

מרק תפוחי אדמה וכרישה

יונית נפתלי | mako | פורסם 03/06/09 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (7 מנות):

3 כרישות (החלק הלבן בלבד) פרוסות לעיגולים דקים
4 תפוחי אדמה קלופים, שטופים וחתוכים לריבועים גדולים
3 כפות חמאה (כ-30 גרם)
200 מ"ל שמנת מתוקה
1.750 ליטר מים (7.5- 8 כוסות)
קורט אגוז מוסקט טחון

אופן ההכנה:

1 מטגנים את הכרישות בסיר גדול, מכוסה, על אש קטנה, במשך 15-20 דקות. מערבבים מדי פעם. הכרישות אמורות להתרכך, לא להשחים. 2. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ואת אגוז המוסקט, מערבבים ומוסיפים את המים. מגביהים את הלהבה ומביאים לרתיחה. 3. כשהמים רותחים מנמיכים שוב את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים 30-40 דקות. 4. מצננים מעט ומעבירים את המרק למעבד מזון לטחינה. מחזירים לסיר מעל להבה נמוכה, מוסיפים את השמנת ובוחשים כמה דקות, עד שהמרק מגיע לסף הרתיחה (רתיחה תפרק את השמנת ותיתן למרק מראה לא אסתטי וטעם לוואי). 5. מסירים מהאש, מצננים ומכניסים למקרר לשעה לפחות. זהו מרק שנהוג לאכול קר, אבל גם כשהוא טרי וחם הוא מעולה.