אוכל
צילום׃ דרור כץ, יחסי ציבור

מרק דלעת עם צ'ילי וסילאן

המרק הכי כתום שיש עם דלעת, גזר ובטטה בגוון חריף-מתוק של צ'ילי ודבש תמרים

שף יזהר דניאל | קפה פולה | פורסם 07/10/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 7 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

1 בצל גדול חתוך לקוביות
2 גזרים גדולים חתוכים לקוביות
1 בטטה גדולה חתוכה לקוביות
2 תפו"א גדולים חתוכים לקוביות
1 שורש סלרי חתוך לקוביות
1 שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות
1/2 קילו דלעת חתוכה לקוביות
3 כפות שמן זית
קמצוץ צ'ילי יבש גרוס
מלח לפי הטעם
עירית קצוצה לקישוט

אופן ההכנה:

1 מחממים את השמן בסיר עם תחתית עבה, מוסיפים את הבצל והצ'ילי עד לקבלת גוון שקוף. 

2 מוסיפים את שאר הירקות ומאדים כ-10 דקות. מכסים במים חמים, מוסיפים את המלח, ומביאים לרתיחה.

3 מבשלים עד לריכוך הירקות, טוחנים במעבד מזון עד לקבלת מרקם חלק, יוצקים לצלחות ומזליפים סילאן לקישוט ולתיבול.