צילום׃ דרור כץ, יחסי ציבור
מרק דלעת עם צ'ילי וסילאן
המרק הכי כתום שיש עם דלעת, גזר ובטטה בגוון חריף-מתוק של צ'ילי ודבש תמרים
שף יזהר דניאל | קפה פולה
| פורסם 07/10/10
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
1 בצל גדול חתוך לקוביות
2 גזרים גדולים חתוכים לקוביות
1 בטטה גדולה חתוכה לקוביות
2 תפו"א גדולים חתוכים לקוביות
1 שורש סלרי חתוך לקוביות
1 שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות
1/2 קילו דלעת חתוכה לקוביות
3 כפות שמן זית
קמצוץ צ'ילי יבש גרוס
מלח לפי הטעם
עירית קצוצה לקישוט
אופן ההכנה:
1 מחממים את השמן בסיר עם תחתית עבה, מוסיפים את הבצל והצ'ילי עד לקבלת גוון שקוף.
2 מוסיפים את שאר הירקות ומאדים כ-10 דקות. מכסים במים חמים, מוסיפים את המלח, ומביאים לרתיחה.
3 מבשלים עד לריכוך הירקות, טוחנים במעבד מזון עד לקבלת מרקם חלק, יוצקים לצלחות ומזליפים סילאן לקישוט ולתיבול.