מרק מינסטרונה
מהקלאסיקה של המטבח האיטלקי - מרק עשיר במרכיבים וטעמים, משביע כמו ארוחה שלמה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
2 בצלים גדולים קצוצים גס
4 גבעולי סלרי קצוצים
4 גזרים חתוכים לקוביות
2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות
6 עגבניות בשלות מגורדות
2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
4 קישואים חתוכים לקוביות
עלי תימין קצוצים דק – רק העלים
6 שיני שום קצוצות דק
צרור פטרוזיליה קצוצה דק
חופן שעועית ירוקה טרייה (לקטום את הקצוות ולחתוך את התרמיל לחתיכות קטנות)
1/2 כרוב קטן קצוץ לרצועות דקות
שמן זית
100 גרם רסק עגבניות
8 כוסות מרק עוף
מלח
פלפל שחור
אורגנו
1 כף סוכר
1 כוס פסטה קצרה
אופן ההכנה:
1 מטגנים בשמן זית את הבצל, הסלרי וקוביות הגזר עד שהבצל נעשה שקוף.
2 מוסיפים את השום והפטרוזיליה עד שמרגישים היטב את ריח השום.
3 מוסיפים את שאר הירקות, העגבניות המגורדות ורסק העגבניות.
4 יוצקים מעל את נוזלי המרק, מתבלים בנדיבות, מביאים לרתיחה וממשיכים בבישול על אש נמוכה לפחות שעה. טועמים ומתקנים טעמים לפי הצורך.
5 מוסיפים את הפסטה לעוד כ-20 דקות בישול ובוחשים מידי פעם.