אוכל
צילום׃ יח"צ

מרק כתום מגזר ודלעת

מרק בריא, טעים וקל להכנה

תמי אקרמן | תוכנית הבוקר של קשת | פורסם 09/02/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.1 85 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (7 מנות):

מרק

1 ק"ג דלעת
חצי ק"ג גזר
1 בצל בינוני, חתוך לרבעים
3 כוסות מים
1 כוס יין לבן יבש
1 כף אבקת מרק בטעם עוף
מלח, פלפל לפי הטעם
רבע כפית אגוז מוסקט טחון

 

אופן ההכנה:

1 קולפים את הדלעת והגזרים, חותכים אותם לקוביות. שמים בסיר מרק יחד עם הבצל, המים, היין ואבקת המרק. 2. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית עד שהדלעת והגזר מתרככים (כ- 25 דקות). 3. בעזרת ממחה ידני, מועכים את הירקות בתוך הסיר ומרסקים למחית אחידה (אפשר להוציא את הבצל, אם רוצים). מתבלים את המרק במלח, פלפל ואגוז מוסקט. 4. מבשלים שוב. על אש בינונית כשבע דקות נוספות, אם צריך, מוסיפים מעט מים או יין לבן  כדי לדלל את המרק. ניתן לקשט המרק עם קצח, ממרח פסטו, קרם פרש או בגרעיני דלעת קלופים.