צילום׃ baronm10, אוכל מכל הלב
מרק עגבניות ים תיכוני
שילוב נפלא של עגבניות בשלות, בזיליקום ואורגנו מביא לנו מרק נהדר ועשיר בטעמים
baronm10 | אוכל מכל הלב
| פורסם 11/11/10
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
2 בצלים
3 גזרים
6 עגבניות בשלות
200 גרם רסק עגבניות
4 שיני שום
צרור עלי פטרוזיליה
200-300 גרם פאסטה
שמן זית
2 כפות סוכר
מלח
פלפל שחור
פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה
אורגנו יבש
בזיליקום יבש
אבקת מרק עוף
10 כוסות מים
אופן ההכנה:
1 מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן זית, מוסיפים את הגזרים המגורדים וממשיכים לטגן עד התרככות הגזר. מוסיפים את השום הקצוץ עד שריחו מתפשט היטב באוויר.
2 מוסיפים את העגבניות המגורדות, מבשלים אותם תוך כדי בחישה כ 10 דקות.
3 מוסיפים כמחצית מכמות המים, טוחנים עם מעבד חשמלי ידני את החומרים עד קבלת מרקם קטיפתי.
4 מוסיפים את יתרת המים, רסק העגבניות ומתבלים לפי הטעם. כשמגיע לרתיחה מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ומורידים לאש נמוכה כשעה.
5 ב-10 דקות האחרונות מוסיפים את הפסטה לפי רמת הסמיכות הרצויה.