יח``צ׃ רוני בלחסן, יחסי ציבור
מרק עגבניות עם אורז ופסטיס
מתכון עשיר במרקם וטעמים
ניסים לוי | null
| פורסם 06/04/09
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (12 מנות):
6 כפות שמן
3 בצלים חתוכים לקוביות
2 שומר חתוך לקוביות
6 שיני שום קצוצים
10 עגבניות טריות חתוכות לקוביות
150 גרם רסק עגבניות
1 כוס אורז
1 צרור שמיר קצוץ
½ 1 כף סוכר
2 כפות מלח
½ כף פלפל שחור
1 כף מרק עוף
¼ כוס פסטיס /ערק
½ 2 ליטר מים
אופן ההכנה:
1 בסיר גדול מאדים את הבצל. 2. מוסיפים את השומר וממשיכים לאדות עד לקבלת צבע צהוב. 3. מוסיפים את הפסטיס/ ערק וממשיכים לאדות כ-5 דקות. 4. מוסיפים את העגבניות הטריות והשום תוך כדי ערבוב מתמיד. 5. מוסיפים את רסק העגבניות, התבלינים, המים והאורז ומבשלים כשעה.