מרק חמוץ עם כדורי בשר
עגבניות, נענע, לימונים ובשר בשילוב מנצח
חיים כהן | מועדון ארוחת הערב
| פורסם 05/03/10
- זמן עבודהשעה ורבע
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
1 קילו עגבניות
עלים וגבעולים של סלרי מ-3 צרורות, קצוצים
שן שום
1 כף נענע יבשה
מלח ופלפל שחור
מיץ מ-2 לימונים
תפוח אדמה חתוך לקוביות קטנות
לקציצות
חצי כוס אורז
1/2 ק"ג בשר טחון
1 בצל קצוץ
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
1 מכינים מהעגבניות רסק טרי. 2. מחממים סיר ומוסיפים את הרסק. 3. מוסיפים את הסלרי, השום, הנענע, מלח, הפלפל ומיץ הלימון. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה. 4. מוסיפים את תפוחי האדמה. 5. מכינים את הקציצות: משרים את האורז במים רותחים ל-10 דקות. מסננים ושמים בקערה עם הבשר הקצוץ. 6. מוסיפים בבצל, מלח ופלפל. 7. צרים קציצות קטנות ומכניסים למרק. מבשלים כחצי שעה.