צילום׃ דניה Danya photo
מרק גולש הונגרי
מנה הונגרית קלאסית שמהווה ארוחה שלמה
דוד גול | showchef.co.il
| פורסם 21/07/10
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעתיים ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
3 בצלים קצוצים
1 שן שום כתושה
200 גרם בשר בקר (חזה) חתוך לקוביות
4 גזרים קצוצים
2 סלרי אמריקאי קצוץ
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה חריפה
1.5 ליטר מים או נוזל בקר חום
3 תפו"א מקולפים וקצוצים
לבצקניות : 50 גרם קמח, ביצה, מעט מים
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
1 מאדים את הבצל בסיר, מוסיפים את שן השום והבשר ומטגנים היטב על אש גבוהה.
2 מוסיפים את הירקות והפפריקה (מתוקה וחריפה), מערבבים היטב ומוסיפים לאחר מס' דקות את הנוזל. מביאים לרתיחה, מורידים האש ומבשלים תוך כדי הורדת קצף ושומן, מבשלים למשך 1.5 עד 2 שעות , מתבלים במלח ופלפל וטועמים.
3 מוסיפים את תפו"א וממשיכים לבשל עוד כ 20 דקות עד שהם מתחילים להתרכך. מטפטפים את תערובת הבצקניות למרק.
4 מבשלים עוד כ 10 דקות, טועמים, משלימים תיבול ומגישים.