אוכל
צילום׃ דניה Danya photo

מרק גולש הונגרי

מנה הונגרית קלאסית שמהווה ארוחה שלמה

דוד גול | showchef.co.il | פורסם 21/07/10 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעתיים ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 128 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

3 בצלים קצוצים
1 שן שום כתושה
200 גרם בשר בקר (חזה) חתוך לקוביות
4 גזרים קצוצים
2 סלרי אמריקאי קצוץ
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה חריפה
1.5 ליטר מים או נוזל בקר חום
3 תפו"א מקולפים וקצוצים
לבצקניות : 50 גרם קמח, ביצה, מעט מים
מלח, פלפל

אופן ההכנה:

1 מאדים את הבצל בסיר, מוסיפים את שן השום והבשר ומטגנים היטב על אש גבוהה.

2 מוסיפים את הירקות והפפריקה (מתוקה וחריפה), מערבבים היטב ומוסיפים לאחר מס' דקות את הנוזל. מביאים לרתיחה, מורידים האש ומבשלים תוך כדי הורדת קצף ושומן, מבשלים למשך 1.5 עד 2 שעות , מתבלים במלח ופלפל וטועמים.

3 מוסיפים את תפו"א וממשיכים לבשל עוד כ 20 דקות עד שהם מתחילים להתרכך. מטפטפים את תערובת הבצקניות למרק.

4 מבשלים עוד כ 10 דקות, טועמים, משלימים תיבול ומגישים.