אוכל
צילום׃ קרן ביטון כהן, mako אוכל

מרק מינסטרונה "כפתור" עם הרבה ירקות

מרק טעים, משביע ומזין עם מה שיש לכם במקרר - ירקות, קטניות או מיני דגנים ופסטות

עומר מילר | mako אוכל | פורסם 05/12/13 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.8 25 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

100 גרם שעועית לבנה קטנה (חצי כוס לפני בישול), מושרית ומבושלת עד ריכוך

100 גרם גרגרי חומוס (חצי כוס לפני בישול), מושרים ומבושלים עד ריכוך

רבע כוס שמן זית

2 בצלים, קצוצים

חצי פלפל ירוק חריף – לא חובה

2 גבעולי סלרי, חתוכים גס

3 גזרים, חצויים לאורכם

5 שיני שום, קצוצות

1 כף רסק עגבניות

10 כוסות מים, או מרק צח מעוף או ירקות

3 עגבניות טריות, חתוכות לקוביות

3 קישואים, חתוכים לפרוסות

תפרחות משלושה ראשי ברוקולי

חצי כוס פטרוזיליה קצוצה

חצי כוס שמיר קצוץ

מלח

פלפל שחור טחון טרי

2 גבעולי תימין

2 עלי דפנה

אופן ההכנה:

1 מחממים את שמן הזית בסיר גדול. מוסיפים את הבצל, הפלפל, הסלרי, הגזר והשום, ומבשלים על אש בינונית תוך ערבוב במשך 20 דקות.

2 מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים היטב.

3 מוסיפים את הקטניות המבושלות, את מרק העוף או המים ואת העגבניות והתבלינים לפי הטעם, ומביאים לרתיחה.

4 מבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה, ולאחר מכן מוסיפים את הקישואים והברוקולי, ומבשלים עוד 20 דקות בכיסוי חלקי. טועמים ומתקנים תיבול.

5 מעבירים לקערות הגשה, מקשטים בפטרוזיליה ושמיר קצוצים, ומעטרים בשמן זית. את המרק המוכן ניתן לשמור במקרר עד ארבעה ימים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!