מרק מינסטרונה "כפתור" עם הרבה ירקות
מרק טעים, משביע ומזין עם מה שיש לכם במקרר - ירקות, קטניות או מיני דגנים ופסטות
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (8 מנות):
100 גרם שעועית לבנה קטנה (חצי כוס לפני בישול), מושרית ומבושלת עד ריכוך
100 גרם גרגרי חומוס (חצי כוס לפני בישול), מושרים ומבושלים עד ריכוך
רבע כוס שמן זית
2 בצלים, קצוצים
חצי פלפל ירוק חריף – לא חובה
2 גבעולי סלרי, חתוכים גס
3 גזרים, חצויים לאורכם
5 שיני שום, קצוצות
1 כף רסק עגבניות
10 כוסות מים, או מרק צח מעוף או ירקות
3 עגבניות טריות, חתוכות לקוביות
3 קישואים, חתוכים לפרוסות
תפרחות משלושה ראשי ברוקולי
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
חצי כוס שמיר קצוץ
מלח
פלפל שחור טחון טרי
2 גבעולי תימין
2 עלי דפנה
אופן ההכנה:
1 מחממים את שמן הזית בסיר גדול. מוסיפים את הבצל, הפלפל, הסלרי, הגזר והשום, ומבשלים על אש בינונית תוך ערבוב במשך 20 דקות.
2 מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים היטב.
3 מוסיפים את הקטניות המבושלות, את מרק העוף או המים ואת העגבניות והתבלינים לפי הטעם, ומביאים לרתיחה.
4 מבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה, ולאחר מכן מוסיפים את הקישואים והברוקולי, ומבשלים עוד 20 דקות בכיסוי חלקי. טועמים ומתקנים תיבול.
5 מעבירים לקערות הגשה, מקשטים בפטרוזיליה ושמיר קצוצים, ומעטרים בשמן זית. את המרק המוכן ניתן לשמור במקרר עד ארבעה ימים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!