אוכל
צילום׃ istockphoto

מרק קטניות מרוקאי

מרק חרירה מרוקאי מסורתי, עם בשר, עדשים, לימון והרבה הרבה ירוק

סבתא אסתר | "מבצע סבתא במסעדת ג'וי" | פורסם 20/12/09 
  • זמן עבודהיותר משלוש שעות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.9 53 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

בשר בקר שומני במקצת- חתוך לקוביות
2 עצמות מח
3/4 כוס עדשים (אחרי השריה במים למשך הלילה)
1 כוס חומוס (אחרי השריה במים למשך הלילה)
3 כפות קמח
1 לימון סחוט
6 גבעולי סלרי
1 עגבנייה
2 בצלים
1/2 חבילת פטרוזיליה
1/2חבילת כוסברה
פלפל שחור
1/2 כפית כורכום
מלח

אופן ההכנה:

1 חותכים את הסלרי, העגבנייה והבצלים לקוביות. 2. מכניסים לסיר מרק ומאדים במשך רבע שעה על להבה גדולה תוך ערבוב מתמיד. 3. מוסיפים לתערובת את העדשים, החומוס, התבלינים, העצמות והבשר וממלאים מים - כמעט עד הסוף. 4. מביאים את כל המרכיבים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעתיים נוספות. 5. לבסוף מוסיפים את הפטרוזיליה והכוסברה ומבשלים עוד כרבע שעה. 6. מערבבים בכוס נפרדת, קמח עם חצי כוס מים 7. בדקות האחרונות, מוסיפים את הלימון ותערובת הקמח והמים. מערבבים ומגישים חם.