צילום׃ baronm10, אוכל מכל הלב
מרק ירקות עם המון ירקות
מרק בריאות עשיר בירקות וטעמים - גם דיאטטי וגם משביע
baronm10 | אוכל מכל הלב
| פורסם 18/11/10
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (8 מנות):
לבסיס המרק
3 בצלים קצוצים
3 גזרים מגורדים גס
1 שורש פטרוזיליה מגורד
1 שורש סלרי קצוץ לקוביות
4 גבעולי סלרי קצוצים דק
6 שיני שום קצוצות דק
לירקות המרק
3-4 תפוחי אדמה שלמים
3-4 גזרים שלמים
1 חתיכת דלעת חתוכה לקוביות
3-4 קישואים חתוכים לטבעות
2 עגבניות קצוצות ללא הגרעינים
עלי פטרוזיליה
עלי שמיר
עלי סלרי קצוצים דק
מלח
פלפל שחור
כמון
כורכום
אופן ההכנה:
1 מתחילים בהכנת בסיס המרק: ראשית מטגנים בשמן זית את הבצל והגזר ולאחר מכן מכניסים את שאר החומרים.
2 לאחר טיגון קצר מוסיפים לבסיס המרק את ירקות המרק ומוסיפים מעל את עשבי התיבול. יוצקים מים רותחים עד כיסוי הירקות. מתבלים במלח, פלפל שחור, כמון וכורכום.
3 מבשלים כשעה וחצי על אש נמוכה. בסיום הבישול ניתן לתת כמה סיבובי ריסוק במעבד מזון ידני על מנת להסמיך את נוזלי המרק.