אוכל
תמונת AVI׃ שיעור פרטי עם אהרוני

ברוסקטה עם סלסה אנשובי

פרוסות לחם קלוי בציפוי עגבניות, זיתים ואנשובי - מתאבן מעורר תיאבון

ארז קומרובסקי | גלובס | פורסם 08/04/10 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 3 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

1 לחם שאור אוורירי
1 צנצנת אנשובי איכותי בשמן זית
2 שיני שום כתושות
חצי כוס זיתי קלמטה מגולענים וקצוצים
1 כוס עלי פטרוזיליה מופרדים
1 כפית קליפת לימון מגוררת
2-3 עגבניות בשלות
מעט שמן זית לפי הטעם
מלח ים גס ופלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם

אופן ההכנה:

1 פורסים את הלחם לפרוסות בינוניות, מטפטפים מעליו מעט שמן זית, וצולים על גריל פחמים או על מחבת ברזל לסטייקים עם פסי חריכה.

2 בינתיים קוצצים את פילה האנשובי ומערבבים עם שיני השום הכתושות, עם הזיתים ועם קליפת הלימון המגוררת. מוסיפים את עלי הפטרוזיליה.

3 חוצים את העגבניות לשניים, וכשפרוסות הלחם יוצאות מהגריל סוחטים עליהן את לשד העגבניות הבשלות ועורמים על כל פרוסה את סלסת האנשובי שהכנתם.

4 בוזקים פלפל שחור ומעט מלח ים, מטפטים מעט שמן זית מלמעלה ומגישים מיד.