תמונת AVI׃ שיעור פרטי עם אהרוני
ברוסקטה עם סלסה אנשובי
פרוסות לחם קלוי בציפוי עגבניות, זיתים ואנשובי - מתאבן מעורר תיאבון
ארז קומרובסקי | גלובס
| פורסם 08/04/10
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (10 מנות):
1 לחם שאור אוורירי
1 צנצנת אנשובי איכותי בשמן זית
2 שיני שום כתושות
חצי כוס זיתי קלמטה מגולענים וקצוצים
1 כוס עלי פטרוזיליה מופרדים
1 כפית קליפת לימון מגוררת
2-3 עגבניות בשלות
מעט שמן זית לפי הטעם
מלח ים גס ופלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם
אופן ההכנה:
1 פורסים את הלחם לפרוסות בינוניות, מטפטפים מעליו מעט שמן זית, וצולים על גריל פחמים או על מחבת ברזל לסטייקים עם פסי חריכה.
2 בינתיים קוצצים את פילה האנשובי ומערבבים עם שיני השום הכתושות, עם הזיתים ועם קליפת הלימון המגוררת. מוסיפים את עלי הפטרוזיליה.
3 חוצים את העגבניות לשניים, וכשפרוסות הלחם יוצאות מהגריל סוחטים עליהן את לשד העגבניות הבשלות ועורמים על כל פרוסה את סלסת האנשובי שהכנתם.
4 בוזקים פלפל שחור ומעט מלח ים, מטפטים מעט שמן זית מלמעלה ומגישים מיד.