אוכל
צילום׃ Crystal Cartier, GettyImages IL

מרק עדשים ושעועית שחורות

על בסיס ציר בקר ויין אדום

אייל לביא | מסעדת רוקח 73 | פורסם 15/06/09 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 5 1 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

לציר הבקר:

3 קילוגרמים עצמות רגל בקר לציר
3 בצלים לא מקולפים
3 גזרים מקולפים
5 גבעולים של סלרי אמריקאי
3 עלי דפנה
5 גרגירי פלפל אנגלי
חופן עלי טימין טרי
5 ליטרים מים קרים
1 בקבוק יין אדום יבש

למרק:

150 גרם עדשים שחורות
150 גרם שעועית שחורה קטנה
4 שיני שום טרי כתוש
1 כף עלי טימין טרי קצוצים
קורט כמון טחון
8 עצמות מח גדולות ויפות
3 כפות שמן זית
מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1 הכנת הציר: מחממים תנור ל-240 מעלות צלזיוס. חותכים את הגזר, את הבצל ואת הסלרי לחתיכות גדולות, ומפזרים אותן בתחתיות שתי תבניות אפייה. מחלקים את עצמות הרגל בין שתי התבניות, ואופים בתנור עד השחמה.2. מעבירים את העצמות ואת ירקות השורש לסיר גדול, מוסיפים מים קרים, בקבוק יין, תבלינים ועשבי תיבול. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה 6 שעות. מסננים ושומרים.3. הכנת המרק: משרים את השעועית 8 שעות במים. שוטפים היטב את העדשים.4. בסיר גדול מטגנים את השום בשמן זית. מוסיפים את השעועית המושרית, העדשים, עלי הטימין ואת הכמון, וממשיכים לטגן יחד כמה דקות. מוסיפים את ציר הבקר לתוך הסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה עד שהשעועית והעדשים מתרככות ומתפרקות.5. מוסיפים מלח ופלפל, וטוחנים בעזרת מוט ריסוק או בלנדר. מוסיפים את עצמות המח ומבשלים כרבע שעה נוספת.6. הגשה: מחלקים את העצמות לקערות המרק, מוזגים עליהן את המרק, ומגישים חם.