מרק סלמון פיני
את המרק הלכאורה פשוט הזה רואים בכל מקום כשמטיילים בפינלנד. אוכלים אותו בבית, במסעדה ברכבת, בשווקי אוכל מתויירים ומקומיים וכמובן שבמסעדות. הוא שמנתי ועשיר, מחמם ומשביע, כך שלגמרי אפשר להבין את הפינים
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
את המתכון הזה קיבלתי מנינה קופונן חברתי הפינית, סופרת ספרי בישול ועיתונאית אוכל שגרה בפרוור של הלסינקי בשם אספו. לוקח בדיוק חצי שעה להכין אותו, והוא לא כבד למרות שיש בו שמנת עתירת שומן, אלא דווקא בעל טעמים מרעננים בזכות השמיר והעירית שבו. והכי חשוב, לאכול אותו תמיד עם לחם שיפון מלא מתקתק, ככה נהוג בפינלנד.
מרכיבים (4 מנות):
למרק (4 מנות):
800 גרם פילה סלמון (עדיף טרי), חתוך לקוביות גדולות
חצי כרישה (אפשר להחליף בחצי חבילת עירית)
20 גרם חמאה
2 בצלים לבנים
4 שיני שום
4 תפוחי אדמה, מקולפים וחתוכים לקוביות גדולות
חצי כוס ציר דגים מרוכז (אם לא מצליחים להשיג אפשר להחליף בציר ירקות או ציר עוף)
מלח לפי הטעם
8 גרגירי פלפל אנגלי
3 עלי דפנה
מיכל שמנת מתוקה, 38% שומן (חשוב, לא שמנת לבישול)
100 גרם סלמון בעישון חם (לא חובה)
מיץ מלימון שלם
להגשה:
חופן עירית, קצוצה
חופן שמיר, קצוץ
אופן ההכנה:
1 מטגנים קלות כרישה, בצל ושום עם קצת חמאה בסיר גדול.
2 מוסיפים את תפוחי האדמה. מוסיפים מים עד לכיסוי תפוחי האדמה.
3 מוסיפים ציר דגים, מלח, פלפל אנגלי, עלי דפנה ואת העירית קצוצה דק.
4 מביאים לרתיחה ומבשלים עד שתפוחי האדמה רכים.
5 מכבים את האש ומוסיפים את הסלמון. מערבבים בזהירות כך שהדג לא יתפורר ויישארו קוביות גדולות. נותנים לדג לשרות במים החמים כ-10 דקות.
6 מוסיפים את השמנת ומערבבים בזהירות כדי לא לפורר את הסלמון.
7 מפוררים את הסלמון המעושן (אם משתמשים) בידיים ומוסיפים לסיר. מערבבים בזהירות.
8 מוסיפים מיץ לימון ומערבבים בזהירות.
9 מוזגים לצלחת, מעטרים בעירית ושמיר. מגישים לצד לחם שיפון מלא.

בתיאבון!




