צילום׃ סטודיו סלים
מרק עגבניות ולחם איטלקי
מרק מחיתי שנולד כמו כל המאכלים הטובים - במטבחי איכרים. עם עגבניות תמר איכותיות ושמן זית משובח תקבלו מעדן איטלקי אמיתי
מנה שטרום | mako אוכל
| פורסם 11/12/11
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
1/4 כוס שמן זית
5 שיני שום קצוצות דק
1 פלפל אדום חריף, חצוי לאורכו ללא הגרעינים
CIAO2 קופסאות עגבניות תמר קלופות
חצי כוס יין לבן
ליטר מים
חצי כוס עלי בזיליקום טריים
חצי לחם מחמצת, שחור או לבן, בן יומיים, ללא הקרום וחתוך לקוביות
שמן זית נוסף לתיבול
אופן ההכנה:
1 מטגנים את השום הקצוץ והפלפל החריף בשמן זית.
2 מוסיפים את העגבניות, מערבבים ומרסקים בעזרת כף עץ.
3 מוסיפים את היין הלבן עד לאידוי.
4 מוסיפים ליטר מים ואת עלי הבזיליקום.
5 מבשלים כחצי שעה, מוסיפים מלח ופלפל.
6 מערבבים עם מטרפה עד לקבלת עיסה אחידה.
7 מוסיפים לחם.
8 מתבלים בשמן זית, מגישים מיד.