אוכל

ראמן פטריות צמחוני

ציר קל קל של פטריות ואצות, ואיתו שלל תוספות: נודלס, פטריות וטופו מטוגנים, בצל ירוק ועוד ירקות. התוצאה: כמו במסעדה, רק שליש במחיר (וטעים יותר. ובריא הרבה יותר)

עז תלם | פאולה וליאון | פורסם 08/02/23 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 30 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

למרק:

2 חבילות פטריות מיובשות (שיטאקה, מאיטקה, שמפיניון)

חתיכת אצת קומבו

4-6 כוסות מים רותחים

4-5 כפות רוטב סויה

חתיכה קטנה של שורש ג'ינג'ר, קלופה ופרוסה

רבע כוס מירין (יין לבישול יפני. אם אין, אפשר להחליף בסילאן או סוכר חום)

2-3 כפות חומץ אורז יפני (לא חובה, אפשר להמיר בחומץ תפוחים או אחר)

תוספות:

חופן גדול של אטריות, עדיף יפניות (סובה, ראמן, אודון)

3-4 כפות שמן (לטיגון הטופו והפטריות)

200 גרם (חצי חבילה) טופו קשה, חתוך לקוביות

2 סלסילות פטריות מסוגים שונים, פרוסות דק או גס

1 גזר בגודל בינוני, חתוך לגפרורים

2-3 צנוניות, חתוכות לגפרורים

חתיכה קטנה של ג'ינג'ר, מגוררת דק

חופן אצות ווקאמה, מושרות לפי הוראות היצרן

להגשה:

2 גבעולי בצל ירוק, פרוסים דק

1 כפית שמן שומשום

אופן ההכנה:

1 המרק: שמים את הפטריות המיובשות ואת אצת הקומבו בקערה. יוצקים מעל את המים הרותחים ומשרים שעה, עד שהמים משנים את צבעם והפטריות מתרככות.

2 מוציאים את הפטריות מהנוזל ומעבירים לקערה. סוחטים את הפטריות בידיים לתוך המרק.

3 קוצצים היטב את הפטריות המיובשות ושומרים בצד.

4 מוזגים את נוזל ההשריה של הפטריות המיובשות לסיר דרך מסננת צפופה.

5 מביאים לרתיחה מעל להבה בינונית גבוהה, ואז מוסיפים את הפטריות המיובשות, רוטב הסויה, הג'ינג'ר והמירין.

ראמן פטריות (צילום: DiMedia, ShutterStock)
ראמן פטריות|צילום: DiMedia, ShutterStock

6 מבשלים יחד 5 דקות מעל להבה בינונית, ואז טועמים ומוסיפים עוד רוטב סויה, מירין או חומץ אורז לפי הטעם.

7 התוספות: מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן. מסננים ושוטפים מעט במים קרים.

8 מטגנים את קוביות הטופו בכף-שתיים של שמן 4-5 דקות, עד הזהבה, תוך ערבוב.

9 מחממים במחבת 2-3 כפות שמן ומטגנים את הפטריות מעל להבה גבוהה תוך ערבוב, 6-8 דקות, עד שהפטריות מתרככות ומזהיבות מעט (אפשר להוסיף להן כף-שתיים של רוטב סויה או כפית שטוחה של מלח).

10.מחלקים את כל התוספות בין קערות ההגשה, ויוצקים את המרק עם הפטריות המיובשות. מפזרים מעל כל בצל ירוק בנדיבות ומזלפים מעט שמן שומשום. מגישים מיד.

>> לעוד מתכונים שווים בבלוג של עז תלם

בתיאבון!