צילום׃ SXC
מרק ארטישוק ונענע
מרק ארטישוק עם חלב קוקוס
עדי רם | טבע הריפוי
| פורסם 06/01/10
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
8 לבבות ארטישוק (אפשר קפוא)
2 וחצי כוסות מים
1 כוס חלב סויה
1 כף שמן זית
1 בצל בינוני קצוץ דק
4 שיני שום קצוצות
קורט אגוז מוסקט
כ 12 עלי נענע קצוצים
אופן ההכנה:
במחבת לאדות על אש קטנה את הבצל בכף שמן זית וכשהוא מתרכך, להוסיף את השום הקצוץ ולהמשיך לאדות עד שהוא מזהיב קלות. את לבבות הארטישוק לבשל במים עד שהם מתרככים. להוסיף את הבצל והשום ולרסק במעבד מזון או עם ידית מרסק חשמלי בתוך הסיר. להוסיף כוס חלב סויה וקורט מוסקט ולערבב. להעביר את המרק לצלוחיות הגשה. לפזר מעל כל צלחת הגשה מעט עלי נענע ולהגיש (אפשר להוסיף קרוטונים)