אוכל

מרק מקסיקני של איריס

מרק בריאות עם ריקאדו (זה לא בחור מקסיקני)

| גיל חובב מגיש:המנה של המדינה | פורסם 03/10/08 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 19 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 בצלים חתוכים לקוביות
3 שיני שום פרוסות
10 פטריות שמפיניון חצויות
2 תפו"א חתוכים לקוביות
250 גרם דלעת חתוכה לקוביות
3 גזרים קלופים חתוכים לטבעות
2 קישואים חתוכים לטבעות
1 כוס קוביות כרוב לבן
1 כוס כרובית מופרדת לפרחים
4 פלפלים צבעוניים חתוכים לקוביות
1 בטטה קלופה חתוכה לקוביות
1 ראש סלרי קלוף חתוך לקוביות
¾ כוס שעועית לבנה מושרית מלילה קודם
½ כוס שעועית חומה מושרית מלילה קודם
½ כוס חומוס מושרה מלילה קודם
¼ כוס עדשים חומות
¼ כוס עדשים כתומות
¼ כוס אטריות דקות
¼ כוס אורז לבן יבש
¼ כוס כוסמת
3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
4 כפות רוטב סויה (של חברת קיקומן)
½ כוס שמן זית
½ כוס יין אדום יבש
2 כפות פפריקה מתוקה
2 כפות אבקת מרק עוף
מלח
פלפל שחור
3 כפות תערובת ריקדו (תבלין מקסיקני)
50 גרם גרעיני חמנייה
50 גרם גרעיני דלעת
50 גרם אגוזי מלך
50 גרם שקדים קלופים
50 גרם פיסטוקים קלופים
50 גרם בוטנים
50 גרם צנוברים

אופן ההכנה:

1 מבשלים בסיר מלא מים את הקטניות במשך כחצי שעה (ללא מלח שיגרום להן לא להתרכך) 2. מזהיבים את הבצל, בסיר גדול של מרק. מוסיפים את השום ומבשלים כדקה נוספת. 3. מוסיפים את כל הירקות לסיר ומטגנים כחמש דקות נוספות. 4. מוסיפים את הקטניות המבושלות לסיר הירקות יחד עם האטריות, האורז והכוסמת. 5. מוסיפים את התבלינים, שמן הזית והיין אל המרק ומבשלים יחד כחמש דקות. 6. מוסיפים מים רותחים אל הסיר עד כדי גובה הירקות ומבשלים על אש קטנה עד שהירקות והקטניות רכים לאכילה. 7. מוסיפים את הזרעים והגרעינים רגע לפני ההגשה. מגישים חם.