צילום׃ istockphoto
מרק גבינה ספרדי
מנה לאוהבי הגבינות - מרק מקורי, עשיר וקטיפתי
| מועצת הבקר והחלב
| פורסם 01/04/10
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
4 כפות חמאה
1 בצל גדול קצוץ דק
4 פרוסות לחם לבן (בלי קרום)
100 גרם גבינה צהובה מגורדת
4 כוסות מרק צח (מאבקת מרק כלשהי)
מלח, פלפל ומוסקט לפי הטעם
1 חלמון ביצה
2 כפות רסק עגבניות
אופן ההכנה:
1 מחממים את החמאה במחבת ומאדים בה את הבצל, על אש קטנה, עד שיתרכך.
2 מניחים בסיר 2 פרוסות לחם ועליהן מחצית מן הבצל המטוגן. מניחים על הבצל מחצית מהגבינה המגוררת.
3 עורכים שוב שכבות באותו סדר: לחם, בצל וגבינה.
4 יוצקים לסיר את המרק ומביאים לידי רתיחה על אש קטנה. מתבלים וממשיכים לבשל, על סף הרתיחה, עד שהלחם יתפורר.
5 טורפים את החלמון עם רסק העגבניות, לבליל אחיד. מסירים את המרק מהאש, מוסיפים את הבליל תוך בחישה ומגישים מיד.