אוכל
צילום׃ istockphoto

מרק גבינה ספרדי

מנה לאוהבי הגבינות - מרק מקורי, עשיר וקטיפתי

| מועצת הבקר והחלב | פורסם 01/04/10 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.8 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

4 כפות חמאה
1 בצל גדול קצוץ דק
4 פרוסות לחם לבן (בלי קרום)
100 גרם גבינה צהובה מגורדת
4 כוסות מרק צח (מאבקת מרק כלשהי)
מלח, פלפל ומוסקט לפי הטעם
1 חלמון ביצה
2 כפות רסק עגבניות

אופן ההכנה:

1 מחממים את החמאה במחבת ומאדים בה את הבצל, על אש קטנה, עד שיתרכך. 

 

2 מניחים בסיר 2 פרוסות לחם ועליהן מחצית מן הבצל המטוגן. מניחים על הבצל מחצית מהגבינה המגוררת.

 

3 עורכים שוב שכבות באותו סדר: לחם, בצל וגבינה. 

 

4 יוצקים לסיר את המרק ומביאים לידי רתיחה על אש קטנה. מתבלים וממשיכים לבשל, על סף הרתיחה, עד שהלחם יתפורר. 

 

5 טורפים את החלמון עם רסק העגבניות, לבליל אחיד. מסירים את המרק מהאש, מוסיפים את הבליל תוך בחישה ומגישים מיד.