צילום׃ Nell Redmond, Istock
"ביסק" עגבניות וג`ין עם קוביות דלעת
מרק עגבניות שמנתי עם נגיעות ג'ין לחורף חם
| מועצת הבקר והחלב
| פורסם 01/04/10
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
1 קופסת עגבניות קלופות
2 בצלים קלופים וחתוכים
50 גרם חמאה
3 פקקים של ג`ין
15 קוביות (בגודל 2 ס"מ כל אחת) של דלעת קלופה וחתוכה
מלח ופלפל בנדיבות
3 כפות דבש
3 בקבוקי מיץ עגבניות
1 מכל קטן רסק עגבניות
3 כפות שמיר קצוץ
1 מכל שמנת מתוקה
1 פלפל קלוי, קלוף וקצוץ
אופן ההכנה:
1 מטגנים את הבצלים בחמאה בסיר גדול, עד שיזהיבו.
2 מרסקים את העגבניות במעבד מזון, מוסיפים לבצלים את העגבניות ואת הג`ין ומאדים. בוחשים 10 דקות מוסיפים את קוביות הדלעת ומאדים עוד 5 דקות.
3 מוסיפים את כל יתר החומרים מלבד השמנת, ומבשלים 10 דקות. מרסקים או מועכים ידנית כדי שעדיין ישארו במרק פיסות ירק שנעים לנגוס בהן אחר כך.
4 מנמיכים להבה, מבשלים שעה ומוסיפים את השמנת.