אוכל
צילום׃ אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

מרק שמנת ופטריות

מגוון של טעמים ועשבי תיבול במרק עשיר וקטיפתי

שגב משה | אלקטרה | פורסם 21/04/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 126 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

4 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ דק מאוד
1 כפית קורנפלור (10 גרם) מעורבב היטב עם 1/4 כוס מים קרים
1 כף תימין טרי קצוץ
2 שיני שום קצוצות
3 כוסות (200 גרם) מלאות בפטריות טריות חתוכות לפרוסות דקות
1/4 כוס (50 מ"ל ) יין לבן מתוק
2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
2 כוסות מים פושרים
1/2 גבעול רוזמרין טרי
3 גבעולי בזיליקום טריים, כ- 10עלים
1 כפית מחוקה של מלח
קורט פלפל טחון לבן או שחור
קורט אגוז מוסקט

אופן ההכנה:

1 מחממים סיר קטן עם שמן זית ומאדים בתוכו את הבצל. לאחר דקה מוסיפים את השום והתימין.

2 לאחר חמש דקות של בישול הבצל מוסיפים את הפטריות ומערבבים היטב. מוסיפים את הקורנפלור ושוב מערבבים היטב, עד אשר מתקבל גוון זהוב בתחתית הסיר. מוסיפים את היין ומרתיחים הכל יחד.

3 מוסיפים את המים ומערבבים היטב, מביאים את הכל לרתיחה ומוסיפים את השמנת המתוקה.

4 מוסיפים את גבעולי הבזיליקום והרוזמרין ומרתיחים שוב את התערובת.

5 אחרי שכל התערובת רתחה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עוד חמש דקות על אש נמוכה.

6 לקראת סיום, שולפים החוצה את גבעולי הבזיליקום והרוזמרין וטוחנים הכל יחד עד לקבלת מרקם חלק.

7 טועמים ומשלימים תיבול עם מעט מלח, פלפל, ואגוז מוסקט.

8 להגשה: מעטרים עם מעט עלים ירוקים וקצת שמן זית.