אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

סיגרים מרוקאיים

המתאבן המרוקאי הקלאסי. מתכון של מסעדת אגאדיר

| מסעדת אגאדיר | פורסם 19/10/09 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 150 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

400 גרם בשר בקר טחון

150 גרם בשר כבש טחון

1/3 כוס שמן זית

150 גרם בצל קצוץ

2 כפות צנוברים

10 עלי סיגר (ניתן לקנות קפוא בכל סופרמרקט)

1 כפית שטוחה מלח

1/2 כפית צ'ילי גרוס

קורט קינמון

קורט ועוד אחד של פלפל שחור גרוס

1/4 כפית כמון

1/4 כפית כוסברה יבשה טחונה

1/4 כפית פפריקה חריפה

אופן ההכנה:

1 מערבבים את כל התבלינים יחד.

2 מחממים שמן במחבת ומאדים את הבצל על להבה נמוכה, עד שהוא מזהיב קלות.

3 מגבירים את האש וכשהמחבת חמה מאוד מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך כדי ערבוב מתמיד כך שיתקבלו פירורים.

4 כשהבשר אפור כמעט כולו, מוסיפים את הצנוברים ואת התבלינים, מערבבים יחד כדקה וטועמים.

5 מתקנים תיבול בהתאם לטעם האישי.

6 מעבירים את התערובת למסננת לקירור מוחלט.

7 לגלגול מניחים עלה סיגר על משטח העבודה ומניחים ועורבים במרכזו מן התערובת (75 גרם).

8 מגלגלים את השולים הקרובים אלינו כך שייווצר גליל שבתוכו הבשר, מהדקים מעט את הגליל סביב הבשר. במצב כזה חצי מעלה הסיגר מגולגל סביב הבשר והחצי השני שטוח על המשטח.

9 מקלפים את השולים שמימין ומשמאל כך שהגליל שיצרנו יהיה סגור גם מצדדיו.

10 מגלגלים את הגליל המקופל שהתקבל עד לסוף עלה הסיגר. ניתן להדביק את הקצה בעזרת תערובת של קמח ומים.

11 מאחסנים במקרר.

12 לפני ההגשה מטגנים את הסיגר בשמן עמוק חם ומוציאים לנייר סופג.

13 מגישים עם טחינה איכותית.