אוכל
צילום׃ רוני בלחסן, יחסי ציבור

מרק שעועית ובקר

מרק מחמם ומפנק לימים הקרים

ניסים לוי | מלון "רימונים" אילת | פורסם 02/11/09 
  • זמן עבודהשעתיים וחצי
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 90 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

5 כפות שמן
500 גרם צוואר בקר חתוך לקוביות
200 גרם שעועית לבנה (מושרת יום לפני )
2 בצלים חתוכים לקוביות
2 גזרים חתוכים לקוביות
4 שיני שום קצוצים
1 גבעול סלרי קצוץ
150 גרם רסק עגבניות
1 צרור כוסברה קצוצה
1 כפית אורגנו יבש
½ 1 כף פפריקה מתוקה
½ 1 כף מלח
½ כף פלפל שחור
1 כף כמון
1 כף מרק עוף
3 ליטר מים
1 כוס קמח

אופן ההכנה:

1 בסיר עם מים מבשלים את השעועית הלבנה כשעה . 2. בסיר גדול מאדים את הבצל עד לקבלת גוון צהוב . 3. מוסיפים את הגזר וממשיכים לאדות מוסיפים את הבשר הפפריקה ורסק העגבניות והשום, ממשיכים לאדות תוך כדי ערבוב מתמיד כ-5 דקות . 4. מוסיפים את כל התבלינים, הכוסברה והאורגנו , מסננים את השעועית הלבנה ומוסיפים אותה לתוך הסיר . 5. מוסיפים את המים מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-45 דקות 6. מדללים את הקמח בכוס עם מים מסמיכים את המרק ומבשלים עוד כ-15 דקות ומגישים.