אוכל

מרק עגבניות של דפנה

דפנה מלמדת אותנו להכין מרק זריז וטעים ביותר

| גיל חובב מגיש:המנה של המדינה | פורסם 03/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.8 28 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

25 גרם חמאה
1.5-2 בצלים גדולים פרוסים לטבעות
4 שיני שום קצוצות
2 כפות קמח
1 קופסת שימורי פטריות שלמות, מסוננת (ניתן להחליף גם בחבילת פטריות שמפניון טרי
4 עגבניות חתוכות לקוביות
2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות (200 גרם))
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
מים כדי כיסוי
מלח
פלפל שחור
מעט אגוז מוסקט טחון
בזיליקום טרי
אורגנו טרי

אופן ההכנה:

1 בסיר מרק גדול מזהיבים בחמאה את הבצל. מוסיפים את השום ומערבבים.2. מוסיפים את הקמח ומטגנים תוך ערבוב עד שהקמח נספג בבצל.3. מוסיפים את הפטריות ומערבבים כשתי דקות. מוסיפים את העגבניות החתוכות ומבשלים תוך ערבוב כחמש דקות נוספות.4. מוספים את רסק העגבניות ובוחשים היטב. מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבבים.5. מוסיפים את המים (אפשר רותחים) ומבשלים כחמש דקות נוספות.6. מערבבים בקערה את כל התבלינים עם שתי כפות מים ומוסיפים אל סיר המרק. טועמים ומתקנים תיבול, אם יש צורך.7. מביאים שוב לרתיחה ומבשלים כעשר דקות. מגישים חם, רצוי בתוספת שקדי מרק.