צילום׃ none
סלט עשבי תיבול
סלט מרענן בניחוח לימוני עם לוביה ושקדים
עדי שוורץ | לגעת באוכל
| פורסם 20/09/11
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
1/2 ק"ג לוביה טרייה שטופה ונקייה מהקצוות
מעט מלח גס
1 צרור פטרוזיליה
1 צרור נענע
1 צרור בזיליקום
1 נבטי חמנייה
5 צנוניות
2 יחידות שומר
1/2 כוס שקדים עם קליפה מושרים במים כשעה
לרוטב
1/4 כוס שמן זית
מיץ מ-2 לימונים ומעט גרידת לימון
מלח ופלפל
1 כפית סוכר
אופן ההכנה:
להכנת הלוביה:
1 מכינים קערה עם מי קרח.
2 מרתיחים 2 ליטר מים ו1 כף מלח גס וחולטים את הלוביה הטרייה במשך 3 דקות, מעבירים למי הקרח ומסננים.
3 חותכים לרצועות של 3 ס"מ.
לסלט:
4 בקערה מפרידים את עשבי התיבול מהגבעולים.
5 פורסים לפרוסות שקופות את הצנונית.
6 חוצים את השומר ופורסים לפרוסות דקיקות.
7 מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומערבבים.
לרוטב:
1 בעזרת מוט בלנדר, מעבדים היטב את כל מרכיבי הרוטב. מערבבים את הסלט יחד עם הרוטב כמספר דקות לפני ההגשה.