אוכל
צילום׃ none

סלט עשבי תיבול

סלט מרענן בניחוח לימוני עם לוביה ושקדים

עדי שוורץ | לגעת באוכל | פורסם 20/09/11 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

1/2 ק"ג לוביה טרייה שטופה ונקייה מהקצוות

מעט מלח גס

1 צרור פטרוזיליה

1 צרור נענע

1 צרור בזיליקום

1 נבטי חמנייה

5 צנוניות

2 יחידות שומר

1/2 כוס שקדים עם קליפה מושרים במים כשעה

לרוטב

1/4 כוס שמן זית

מיץ מ-2 לימונים ומעט גרידת לימון

מלח ופלפל

1 כפית סוכר

אופן ההכנה:

להכנת הלוביה:

1 מכינים קערה עם מי קרח.

2 מרתיחים 2 ליטר מים ו1 כף מלח גס וחולטים את הלוביה הטרייה במשך 3 דקות, מעבירים למי הקרח ומסננים.

3 חותכים לרצועות של 3 ס"מ.

לסלט:

4 בקערה מפרידים את עשבי התיבול מהגבעולים.

5 פורסים לפרוסות שקופות את הצנונית.

6 חוצים את השומר ופורסים לפרוסות דקיקות.

7 מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומערבבים.

לרוטב:

1 בעזרת מוט בלנדר, מעבדים היטב את כל מרכיבי הרוטב. מערבבים את הסלט יחד עם הרוטב כמספר דקות לפני ההגשה.