צילום׃ Liza McCorkle, Istock
מרק שומר ורוקפור
שילוב טעמים מפתיע של הדרים, גבינה כחולה ושומר
טארק שהואן | null
| פורסם 19/06/09
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות לא כשר
מרכיבים (7 מנות):
6 שומר חתוך לקוביות
1 בצל חתוך
1 סלרי עלים חתוך
8 כוסות מים או ציר עוף (גרסה כשרה ולא כשרה)
1 כוס מיץ תפוזים
3 כפות גבינת רוקפור
1 כפית מלח ופלפל
1 כף גרידת תפוז
5 שיני שום
1 כפית אגוז מוסקט מגורד
4 כפות שמן זית
3 תפוחי עץ מגורדים
אופן ההכנה:
1 מטגנים בסיר בשמן זית את הבצל, השום והסלרי עד הזהבה. 2. מוסיפים את השומר, המים, מיץ התפוזים וגרידת התפוז ומתבלים במלח, פלפל ומוסקט. 3. מוסיפים את תפוח העץ ומבשלים עוד כ-30 דקות על להבה בינונית. 4. טוחנים את המרק במעבד מזון ומגרדים את הרוקפור לתוכו. 5. לבסוף מסננים את המרק ומגישים חם.