אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

מרק תפוחי אדמה, כרשה ובצל

במקור הוא צרפתי, אבל מדובר במרק הכי ביתי שיש: תפוחי אדמה, בצל וכרשה - מה יותר ישראלי מזה? מרק חלבי שיגרום לכם לזעוק לחורף

עז תלם | mako אוכל | פורסם 26/01/22 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.3 150 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

3 כפות שמן זית

30 גרם חמאה

1 בצל גדול, קלוף ופרוס דק

4 כרשות (שלמות), קצוצות דק ושטופות היטב

4 שיני שום, קלופות (שלמות)

עלים מ-7 גבעולי תימין

4 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות

2 כוסות חלב רגיל או חלב סויה

4 כוסות מים

מלח

פלפל שחור

1/2 מיכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה או קרם קוקוס

2 גבעולי בצל ירוק, פרוסים דק

אופן ההכנה:

1 מחממים את שמן הזית והחמאה בסיר גדול ומטגנים את הבצל ואת הכרשה עד שהם שקופים (בערך 5 דקות).

2 מוסיפים את התימין והשום ומטגנים על להבה בינונית 2 דקות נוספות.

3 מוסיפים את תפוחי האדמה, החלב והמים, מתבלים במלח ופלפל, מביאים לרתיחה ומסירים את הקצף שעולה לפני השטח (לפעולה הזו קוראים "לקפות").

4 מנמיכים את הלהבה ומבשלים מכוסה 40 דקות, עד שכל הירקות מתרככים לחלוטין.

5 טוחנים בעזרת בלנדר ידני למרקם חלק, ותוך כדי הטחינה מוסיפים את השמנת המתוקה או קרם הקוקוס.

6 טועמים, מתקנים תיבול ומגישים עם הבצל הירוק. * למרק כפרי יותר, מועכים בערך חצי מתפוחי האדמה עם מועך פירה רגיל.   

 

לבלוג של עז תלם

 

>> בשבוע שעבר הכנו מרק גריסים ומנגולד