אוכל
יח``צ׃ מתוך instagram

כופתאות גבינה ותרד

המלפטי של מסעדת אונו שמשתתפת בשבוע האוכל של mako היא מנה נהדרת ליום גשום בו אין מה לעשות מלבד לעמוד במטבח ולנשנש את כל מה שיש ובינינו? מה רע בתרד, ריקוטה והרבה פירורי לחם שיעטפו את העסק?

| מסעדת אונו | פורסם 29/12/13 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחמישים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות -
Rating: 3.8 13 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

למלפטי:

1 ק"ג תרד חלוט (במידה ומשתמשים בתרד קפוא יש לסנן נוזלים)

2 בצלים בינוניים

700 גרם גבינת ריקוטה

300 גרם גבינת פרמזן

4 חלבונים

חבילת פירורי לחם

מלח פלפל

שמן זית

לקישוט: עלה בזיליקום

לרוטב:

חצי ק"ג עגבניות תמר חתוכות לקוביות קטנות

2 שיני שום

100 מ"ל שמנת לבישול

מלח ופלפל לפי הטעם

כפית אורגנו קצוץ

אופן ההכנה:

1 קוצצים את הבצל, מטגנים עם מעט שמן זית עד לשקיפות ומניחים בצד עד להצטננות.

2 מערבבים את שאר המרכיבים ביחד עד לקבלת עיסה אחידה.

3 צרים קציצות בגודל של כדור פינג-פונג.

3 אופים בתנור בחום בינוני כרבע שעה.

4 לרוטב: בסיר על אש נמוכה מערבבים את כל המרכיבים וטוחנים באמצעות בלנדר ידני.

5 בצלחת עמוקה יוצקים רוטב, מסדרים מעליו ארבע קציצות יפות ומניחים עלה בזיליקום מעל.

המתכון באדיבות מסעדת אונו, ויצמן 2, תל אביב

הכנתם? ספרו לנו איך יצא