צילום׃ תומר פרת
מרק שעועית מהיר
מרק עשיר ואדמוני עם גריסים, פטריות שמפיניון וגוונים מתקתקים של סויה ודבש
רוני מנדלמן | mako
| פורסם 27/02/11
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
2 כפות שמן
3 כפות גריסי פנינה
2 קופסאות שעועית לבנה אפויה ברוטב עגבניות (רצוי היינץ)
שן שום כתושה
קופסת פטריות שמפיניון קצוצות
כף דבש
3 כפות רוטב סויה
מלח
פלפל גרוס
כפית קארי טחון
כלים
סיר בינוני
כף עץ לערבוב
קרש חיתוך
סכין חיתוך
אופן ההכנה:
1 בסיר בינוני שופכים שתי כוסות מים ומוספים את הגריסים. מבשלים על אש גבוהה עד שהמים רותחים והגריסים מתרככים קלות.
2 מוסיפים את הפטריות והשעועית עם הרוטב, מערבבים ומרתיחים.
3 מוסיפים את התבלינים, השמן, הדבש והסויה ומערבבים.
4 מוסיפים שתי כוסות מים ומערבבים. מביאים לרתיחה.
5 מנמיכים לאש בינונית, מכסים ומבשלים כ-45 דקות.
* הערה: מי שאינו חובב של טעם מתקתק יכול להוסיף מעט שבבי צ'ילי חריף.