אוכל
צילום׃ תומר פרת

מרק שעועית מהיר

מרק עשיר ואדמוני עם גריסים, פטריות שמפיניון וגוונים מתקתקים של סויה ודבש

רוני מנדלמן | mako | פורסם 27/02/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.3 23 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

2 כפות שמן
3 כפות גריסי פנינה
2 קופסאות שעועית לבנה אפויה ברוטב עגבניות (רצוי היינץ)
שן שום כתושה
קופסת פטריות שמפיניון קצוצות
כף דבש
3 כפות רוטב סויה
מלח
פלפל גרוס
כפית קארי טחון

כלים

סיר בינוני
כף עץ לערבוב
קרש חיתוך
סכין חיתוך

אופן ההכנה:

1 בסיר בינוני שופכים שתי כוסות מים ומוספים את הגריסים. מבשלים על אש גבוהה עד שהמים רותחים והגריסים מתרככים קלות.

2 מוסיפים את הפטריות והשעועית עם הרוטב, מערבבים ומרתיחים.

3 מוסיפים את התבלינים, השמן, הדבש והסויה ומערבבים.

4 מוסיפים שתי כוסות מים ומערבבים. מביאים לרתיחה.

5 מנמיכים לאש בינונית, מכסים ומבשלים כ-45 דקות.

* הערה: מי שאינו חובב של טעם מתקתק יכול להוסיף מעט שבבי צ'ילי חריף.