קרוקטים מתפוחי אדמה
כדורים קטנים ושובבים של מחית תפוח אדמה בציפוי פירורי לחם
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (20 מנות):
1 ק"ג תפוחי אדמה (בינוניים-גדולים, אחידים בגודלם)
50 גרם חמאה
1 ביצה
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור טחון
¼ כפית אגוז מוסקט טחון
1 כוס קמח
2 ביצים, טרופות
1/2 כוס פרורי לחם פנקו
5 כפות שומשום
2 כפות קצח
1 כף גרעיני חמניה
1 כף גרעיני דלעת
הרבה שמן, לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 צולים את תפוחי האדמה בקליפתם, עד שהם מתרככים.
3 קולפים את תפוחי האדמה ומועכים אותם למחית חלקה.
4 מוסיפים למחית חמאה, ביצה ותבלינים, ומערבבים היטב. טועמים ומשפרים תיבול. מצננים את התערובת.
5 יוצרים מהתערובת כדורים קטנים.
6 טובלים ומצפים את הכדורים בקמח, אחר-כך בביצים הטרופות ולבסוף בתערובת של פרורי לחם, שומשום, קצח וגרעינים.
7 מטגנים את הכדורים בשמן עמוק וחם, עד שהציפוי מזהיב.
ב-14-16 בחודש תתקיים בגני התערוכה בתל אביב תערוכת "מבשלים", התערוכה הראשונה לפודיס בישראל. דורית שנון היא אחת המציגות בתערוכה.