אוכל
צילום׃ "ילדים מבשלים חג", דניאלה די-נור מוציאים לאור, ליברוס הוצאה לאור

קרוקטים מתפוחי אדמה

כדורים קטנים ושובבים של מחית תפוח אדמה בציפוי פירורי לחם

דורית שנון | "ילדים מבשלים חג", דניאלה די-נור מוציאים לאור, ליברוס הוצאה לאור | פורסם 12/04/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.8 42 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

1 ק"ג תפוחי אדמה (בינוניים-גדולים, אחידים בגודלם)
50 גרם חמאה
1 ביצה
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור טחון
¼ כפית אגוז מוסקט טחון
1 כוס קמח
2 ביצים, טרופות
1/2 כוס פרורי לחם פנקו
5 כפות שומשום
2 כפות קצח
1 כף גרעיני חמניה
1 כף גרעיני דלעת
הרבה שמן, לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 צולים את תפוחי האדמה בקליפתם, עד שהם מתרככים.

3 קולפים את תפוחי האדמה ומועכים אותם למחית חלקה.

4 מוסיפים למחית חמאה, ביצה ותבלינים, ומערבבים היטב. טועמים ומשפרים תיבול. מצננים את התערובת.

5 יוצרים מהתערובת כדורים קטנים.

6 טובלים ומצפים את הכדורים בקמח, אחר-כך בביצים הטרופות ולבסוף בתערובת של פרורי לחם, שומשום, קצח וגרעינים.

7 מטגנים את הכדורים בשמן עמוק וחם, עד שהציפוי מזהיב.

ב-14-16 בחודש תתקיים בגני התערוכה בתל אביב תערוכת "מבשלים", התערוכה הראשונה לפודיס בישראל. דורית שנון היא אחת המציגות בתערוכה.