אוכל
צילום׃ בייגלה

מרק הבצל של אמא

מרק הבצל הטעים ביותר ביקום - חורפי, עשיר ומשגע ובעיקר ממש לא מסובך להכנה

נעמה פלד | בייגלה | פורסם 17/02/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 14 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

7 בצלים גדולים מאד, קלופים
שמן לטיגון הבצלים
2 גזרים חתוכים לעיגולים
שני ליטר ציר עוף או מים עם כף אבקת עוף (לא אבקת מרק בצל)
מלח, פלפל
זר פטרוזיליה
כפית סוכר
בקבוק יין לבן יבש (שרדונה)
כוס יין פורט
להגשה: גבינה מגוררת, באגט קלוי

אופן ההכנה:

1 חצו את הבצלים לאורכם, חתכו לפרוסות דקיקות ואז שוב חתכו לאורך (כך תקבלו רבעי גזיזי בצל).

2 טגנו בסיר כבד עם שמן, תוך כדי בחישה מתמדת עד להשחמה. ככל שתשחימו יותר כך צבע המרק יהיה יפה, כהה ועמוק יותר.

3 הוסיפו לקראת סוף הטיגון את טבעות הגזרים וערבבו.

4 הוסיפו את ציר העוף או את המים עם אבקת המרק. מי שלא אוהב אבקות שישקיע בציר טוב עם עוף וירקות שורש או יתפשר על מים עם מעט אבקת מרק.

5 הוסיפו מלח, פלפל וסוכר, הכניסו את זר הפטרוזיליה השטוף והביאו לרתיחה.

6 לאחר שרותח, כסו את הסיר והעבירו לאש קטנה לבישול של שעה.

7 לאחר שעה הוסיפו את בקבוק היין הלבן ובשלו עוד חצי שעה.

8 הוסיפו את הפורט, בשלו כעשר דקות. בדקו אם לא חסר מלח והורידו מהאש.

9 הוציאו את זר הפטרוזיליה שגמר את תפקידו.

10 הגישו עם טוסטים קטנים או באגט קלוי והמון גבינה.