צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל
מרק ארטישוק ירושלמי קרמי
ארטישוק ירושלמי, שהוא בכלל פקעת של חמנייה, הוא אחד מהירקות האלה שאף פעם לא נמאס מהם. הפעם הכנו ממנו מרק קרמי משגע - והגשנו אותו עם גרעיני חמנייה, שיזכירו לו מאיפה הוא בא
עז תלם | mako אוכל
| פורסם 18/02/14
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהחמישים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (5 מנות):
3 כפות שמן זית
1 בצל, קלוף ופרוס דק
700 גרם (בערך 7 יחידות בגודל בינוני) ארטישוק ירושלמי, קלוף וחתוך לקוביות
4 שיני שום, קלופות (שלמות)
קורט אורגנו מיובש
3 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות
5 כוסות מים
1/2 מיכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה או קרם קוקוס
3 כפות זרעי חמנייה קלופים, קלויים
אופן ההכנה:
1 מחממים את שמן הזית סיר גדול ומטגנים את הבצל עד שהוא נראה שקוף.
2 מוסיפים את הארטישוק הירושלמי, האורגנו והשום ומטגנים על להבה בינונית 2 דקות נוספות.
3 מוסיפים את תפוחי האדמה והמים, מביאים לרתיחה ומסירים את הקצף שעולה לפני השטח (מה שנקרא: לקפות).
4 מנמיכים את הלהבה ומבשלים מכוסה 40 דקות, עד שכל הירקות התרככו לחלוטין.
5 טוחנים בעזרת בלנדר ידני למרקם חלק, תוך כדי הטחינה מוסיפים את השמנת המתוקה או קרם הקוקוס.
6 טועמים, מתבלים לפי הטעם ומגישים, ביחד עם זרעי החמנייה הקלויים.