אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

מרק ארטישוק ירושלמי קרמי

ארטישוק ירושלמי, שהוא בכלל פקעת של חמנייה, הוא אחד מהירקות האלה שאף פעם לא נמאס מהם. הפעם הכנו ממנו מרק קרמי משגע - והגשנו אותו עם גרעיני חמנייה, שיזכירו לו מאיפה הוא בא

עז תלם | mako אוכל | פורסם 18/02/14 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחמישים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 22 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

3 כפות שמן זית

1 בצל, קלוף ופרוס דק

700 גרם (בערך 7 יחידות בגודל בינוני) ארטישוק ירושלמי, קלוף וחתוך לקוביות

4 שיני שום, קלופות (שלמות)

קורט אורגנו מיובש

3 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות

5 כוסות מים

1/2 מיכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה או קרם קוקוס

3 כפות זרעי חמנייה קלופים, קלויים

אופן ההכנה:

1 מחממים את שמן הזית סיר גדול ומטגנים את הבצל עד שהוא נראה שקוף.

2 מוסיפים את הארטישוק הירושלמי, האורגנו והשום ומטגנים על להבה בינונית 2 דקות נוספות.

3 מוסיפים את תפוחי האדמה והמים, מביאים לרתיחה ומסירים את הקצף שעולה לפני השטח (מה שנקרא: לקפות).

4 מנמיכים את הלהבה ומבשלים מכוסה 40 דקות, עד שכל הירקות התרככו לחלוטין.

5 טוחנים בעזרת בלנדר ידני למרקם חלק, תוך כדי הטחינה מוסיפים את השמנת המתוקה או קרם הקוקוס.

6 טועמים, מתבלים לפי הטעם ומגישים, ביחד עם זרעי החמנייה הקלויים. 

 

לבלוג של עז תלם

 

>> בשבוע שעבר הכנו מרק בטטות ודלעת צלויות