צילום׃ רוני בלחסן, יחסי ציבור
מרק חרירה
מרק מעולה לסתיו גשום
ניסים לוי | מלון "רימונים" אילת
| פורסם 02/11/09
- זמן עבודהשעתיים
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (10 מנות):
5 כפות שמן
2 בצלים
200 גרם עדשים שחורים
200 גרם חומוס (להשרות במים יום לפני)
150 גרם רסק עגבניות
3 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
1 צרור כוסברה קצוצה
1 צרור פטרוזיליה קצוצה
1 כוס מיץ לימון טרי
1 ראש סלרי קצוץ
1 כוס אטריות דקות
½ 1 כף קמח
1 כפית פלפל שחור
1 כף כמון
½ כפית כורכום
½ 1 כף מרק עוף
אופן ההכנה:
1 בסיר גדול מבשלים את הקטניות 40 דקות עד שעה.2. מאדים את הבצל במחבת עד לקבלת צבע צהוב.3. מוסיפים את קוביות העגבניות והרסק וממשיכים לאדות כ–2 דקות.4. מוסיפים מעט מים, מגרדים את המשקעים ומוסיפים אותם לסיר של הקטניות.5. מוספים את האטריות, הפטרוזיליה, הכוסברה והתבלינים, ממשיכים בבישול.6. לאחר חצי שעה מוסיפים את מיץ הלימון. בשלב זה מדללים את הקמח בכוס מים או במעט יותר ומוסיפים למרק .7. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד כ–30 דקות. המרק המתקבל הוא סמיך. מי שרוצה יכול לדללו במים.