צילום׃ Yamini Chao, GettyImages IL
סלק צלוי בתנור בלימון ובסילאן
מתכון של ארז קומורובסקי לתוספת שתקפיץ כל מנה עיקרית
ארז קומרובסקי | גלובס
| פורסם 09/03/09
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
10 סלקים בינוניים
חצי כוס מלח ים גס
2 לימונים בשלים סחוטים
3-4 כפות סילאן טבעי
1 פלפל אדום חריף קצוץ דק
1 כף ג'ינג'ר מגורר דק
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור לחום של 230 מעלות צלסיוס. 2. מפזרים מלח ים גס בתבנית האפייה, ומניחים עליו את הסלקים. 3. צולים את הסלקים, על קליפתם, במשך כשעתיים או עד שהם מתרככים לגמרי. הסלקים יאבדו את צורתם העגולה ויהפכו למקובצ'צ'ים לגמרי, אל פחד, טעמם מתמרכז והם נהיים מתוקים ביותר. 4. קולפים את הסלקים, חותכים לשמיניות ומערבבים עם מיץ הלימון הסחוט, הסילאן, הפלפל האדום החריף והג'ינג'ר המגורר. 5. מגישים מיד ליד דג צלוי (התנור כבר חם).