אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

מרק תירס ב-4 מרכיבים

סגרירי לכם בנשמה? משתוקקים למרק קל טוב, שלא יגזול מכם יותר מדקות בודדות וייתן תמורה גדולה? אם יש לכם כמה קלחי תירס בבית (האמת, גם קפוא עובד) - אתם כבר בחצי הדרך (וכן, יש גם גרסה פרווה)

עז תלם | mako אוכל | פורסם 03/12/19 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.9 179 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

4 קלחי תירס טרי (אפשר להמיר בתירס קפוא)

100 מ"ל (שליש כוס ועוד כשתי כפות) שמנת מתוקה או קרם קוקוס

4-5 כוסות מים

מלח ופלפל לבן גרוס (אפשר גם שחור)

להגשה:

חופן שבבי צ'ילי יבש

2 גבעולי בצל ירוק, פרוסים דק

אופן ההכנה:

1 מורידים את גרעיני התירס מהקלח. את הגרעינים שומרים בצד ואת הקלח חותכים ל-2 חתיכות (הוא ייתן טעם למרק שלנו).

2 שמים את חתיכות הקלחים בסיר, מכסים ב-4-5 כוסות מים ומביאים לרתיחה.

3 מנמיכים את האש ומבשלים את קלחי התירס 15 דקות. מוסיפים את גרגירי התירס ומבשלים 15 דקות נוספות, עד שהם מתרככים. מוציאים מהסיר את הקלחים.

4 טוחנים את גרגירי התירס בבלנדר ידני עד לקבל . תוך כדי טחינה מוסיפים את השמנת המתוקה או את קרם הקוקוס. טוחנים עד שהמרק נהיה אחיד.

5 טועמים ומתקנים תיבול. מעבירים לקערות הגשה ומעל כל מנה מפזרים מעט מהבצל הירוק ושבבי הצ'ילי.

* אם מוכנים להשקיע עוד 5 דקות למרק חלק במיוחד, מוזגים את המרק למסננת צפופה שממוקמת מעל סיר נוסף. דוחפים את הנוזל דרך המסננת בעזרת כף, נפטרים מכל הקליפות, ואז מביאים את המרק שוב לרתיחה, טועמים ומתקנים תיבול לפני שמגישים.