מרק בשרי צח בניחוח זעפרן ולימון
מנה דיאטטית ומשביעה
רותי אבירי - דיאטנית קלינית | גלריית המומחים
| פורסם 03/10/08
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
1 כף שמן זית מכבישה קרה
5 כנפי עוף
3 עצמות בקר
תערובת ירקות שורש - בצל, כרישה, גזר, שורש סלרי, שורש פטרוזיליה - 1 מכל סוג חתוך לקוביות
צרור קטן של פטרוזיליה
4 גבעולי תימין
2 עלי דפנה
2 עגבניות חתוכות לקוביות
3 כפות לימון כבוש קצוץ
חצי כפית זעפרן
צרור גדול של כוסברה
מעט מלח
אופן ההכנה:
בשמן הזית מטגנים עצמות עוף וכנפיים 5 דקות. מוסיפים ירקות שורש ומטגנים עוד 5 דקות. מוסיפים לימונים כבושים, זעפרן, תימין, פטרוזיליה וכוסברה ומטגנים עוד 3 דקות. מוסיפים עגבניות ועלי דפנה ומבשלים 2 דקות. מוסיפים מים כדי כיסוי, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים על אש נמוכה מאוד 4 שעות. מסננים. מצננים את המרק לילה במקרר, למחרת נקרשת שכבת שומן מעל המרק, מסירים אותה וזורקים. מחממים את המרק בשנית ומתבלים במלח לפי הטעם.