אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

מרק ערמונים ופורצ'יני

המרק הארומטי ומלא הטעמים שלפניכם, ממצה כמה מהדברים הטובים שיש לנו בחורף. אין בו פטריות טריות, אבל יש בו טעם פטריות עז בזכות הפורצ'יני המיובשות

אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל | פורסם 12/02/17 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 83 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

כמה נקודות שכדאי לשים לב אליהן, לפני שמתחילים:

 

* את הירקות קוצצים רק כדי שיתבשלו מהר, לכן אין טעם להשקיע בקיצוץ מוקפד וסימטרי. הכל עובר טחינה בסוף בכל מקרה.

 

* הטחינה נעשית בבלנדר מוט ולכן היא לא מניבה מרק לגמרי חלק. מי שאוהב את המרק שלו קרמי יותר יכול לטחון אותו במעבד מזון.

 

* המרק מתקבל עשיר מאוד בטעם ומאוד סמיך. אפשר לדלל אותו בעוד נוזלים, אם רוצים.

מרכיבים (4 מנות):

בצל, קצוץ

גבעול כרישה (החלק הלבן בלבד), קצוץ

גבעול סלרי, קצוץ

גזר, קצוץ דק 

שורש פטרוזיליה ו/או חצי שורש סלרי, קלוף וקצוץ דק

2 שיני שום, קצוצות

כף שמן

20 גרם חמאה

4 גבעולי תימין

חצי שקית פטריות פורצ'יני מיובשות, מושרות 15 דקות בחצי כוס מים חמים

כוס יין לבן

300 גרם ערמונים, קלויים וקלופים (משקל נטו, אפשר גם את אלה הנמכרים בוואקום)

3 כוסות מרק צח (או מים)

2 עלי דפנה

3 גרגירי פלפל אנגלי

מלח

פלפל שחור

כחצי כוס שמנת לבישול (לא חובה)

אופן ההכנה:

1 מאדים את הירקות והשום בסיר חם עם שמן, חמאה ותימין במשך 10 דקות. מסננים את פטריות הפורצ'יני ושומרים את מי ההשריה. מוסיפים את פטריות הפורצ'יני לסיר ומזהיבים אותן. מוסיפים את היין ומאדים 2-3 דקות על להבה גבוהה לא מכוסה.

2 מוסיפים את הערמונים, המרק, מי ההשריה של הפורצ'יני והתבלינים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 45 דקות.

3 מוציאים את התימין, הפלפל האנגלי ועלי הדפנה מרסקים את המרק בבלנדר מוט. טועמים ומתקנים תיבול. אם רוצים מוסיפים שמנת לעידון הטעמים.

>> לעוד מתכוני מרקים