אוכל
צילום׃ istockphoto

מרק עדשים סמיך וטעים

מרק בשרי, עשיר, טעים רצח ומשביע, ולא פחות חשוב - זול מאוד להכנה. הסוד הוא בגרון ההודו

דנה בר-אל שוורץ | mako אוכל | פורסם 11/02/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 49 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרק עדשים בשרי הוא אחת המנות הכי שלמות שיש. יש בו בשר, יש בו קטניות, יש בו ירקות, ככל זה תלוי בנו גם תמיד יהיו בו תפודים, והוא טעים ומשביע ושולח אותך לענייניך בידיעה שלפחות לשעתיים הקרובות הבטן מסודרת ושמחה. בימים כתיקונם אנחנו מפנקים את המרק הזה בנתח יפה של בשר שריר או כתף, שהופך אותו למעין קדירה כבדה ועשירה - הפעם ניסינו לצמצם קצת בעלויות, והחלפנו את הבקר בגרון הודו. קילו של גרון הודו, למי שלא בעניינים, עולה פחות מ-20 שקל, ולמרות שאין בו הרבה בשר - הוא נותן למרק המון טעם ועומק, והופך אותו לבשרי לעילא, ולא רק מבחינת הכשרות. אחרי הבישול אפשר לפרק את בשרו של הגרון לתוך המנה, אבל ממש לא חייבים. גם ככה מדובר במנה מעולה, שהופכת כל ערב קריר למשפחתי ונעים.

 

* לפי האתר מייסופרמרקט, עלות המצרכים הכוללת למתכון עומדת על 60 שקלים, שהם 7 שקלים וחצי למנה.

 

מרכיבים (8 מנות):

כוס עדשים שחורות, שטופות

כוס עדשים ירוקות, שטופות

מעט שמן לטיגון

2 בצלים, קצוצים

בטטה גדולה, קלופה ומגוררת בפומפייה

4 גזרים, חתוכים גס או קצוצים לקוביות

גרון הודו (2-3 חתיכות יפות)

קופסה קטנה של רסק עגבניות

4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות

מלח

אופן ההכנה:

1 מטגנים את הבצל כמה דקות, עד שהוא נהיה שקוף. מוסיפים את הבטטה, הגזרים והעדשים ומטגנים עוד 4-5 דקות תוך ערבוב.

2 מוסיפים כ-8 כוסות מים ואת גרון ההודו, ומביאים לרתיחה. אם נוצר קצף למעלה מקפים אותו (אל תוותרו על הקיפוי). מנמיכים את הלהבה ומבשלים שעה-שעה וחצי (עדיין לא ממליחים).

3 מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ומבשלים עוד חצי שעה-שעה.

4 ממליחים, מבשלים עוד 5 דקות ומסירים מהאש.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בית הספר לבשלנים מתחילים: איך עובדים עם עדשים?

>> והנה עוד כמה מתכונים למרקים שווים במיוחד