אוכל
צילום׃ baronm10, אוכל מכל הלב

מרק שעועית אסלי

מרק חורפי, סמיך וטעים שהוא ארוחה משביעה בפני עצמה

baronm10 | אוכל מכל הלב | פורסם 18/11/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.6 314 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

שמן זית
2 בצלים קלופים וחתוכים לקוביות
500 גרם שעועית לבנה לאחר השריה של לילה
2 כפות קמח
6 שיני שום קצוצות
200 גרם רסק עגבניות (2 קופסאות קטנות)
12 כוסות מים רתוחים
מלח
פלפל שחור
פפריקה אדומה (הרבה)
כמון
3 גזרים חתוכים לפרוסות
4 כפות אבקת מרק עוף
2 עגבניות מגורדות
פטרוזיליה קצוצה
צרור עלי סלרי

אופן ההכנה:

1 משרים את השעועית במים ללילה. (ניתן לבשל אותה כשעה ללא מלח).

2 לאחר השריית השעועית מטגנים את הבצלים עד הזהבה, מוסיפים את השעועית והקמח ובוחשים. 

3 מוסיפים את המים ושאר החומרים, מתבלים ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש נמוכה כשעתים לפחות.