צילום׃ baronm10, אוכל מכל הלב
מרק שעועית אסלי
מרק חורפי, סמיך וטעים שהוא ארוחה משביעה בפני עצמה
baronm10 | אוכל מכל הלב
| פורסם 18/11/10
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (8 מנות):
שמן זית
2 בצלים קלופים וחתוכים לקוביות
500 גרם שעועית לבנה לאחר השריה של לילה
2 כפות קמח
6 שיני שום קצוצות
200 גרם רסק עגבניות (2 קופסאות קטנות)
12 כוסות מים רתוחים
מלח
פלפל שחור
פפריקה אדומה (הרבה)
כמון
3 גזרים חתוכים לפרוסות
4 כפות אבקת מרק עוף
2 עגבניות מגורדות
פטרוזיליה קצוצה
צרור עלי סלרי
אופן ההכנה:
1 משרים את השעועית במים ללילה. (ניתן לבשל אותה כשעה ללא מלח).
2 לאחר השריית השעועית מטגנים את הבצלים עד הזהבה, מוסיפים את השעועית והקמח ובוחשים.
3 מוסיפים את המים ושאר החומרים, מתבלים ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש נמוכה כשעתים לפחות.