אוכל
תמונת AVI׃ אהרוני מבשל לחברים

חומוס אליפות של דוחול ספאדי

בשביל חומוס מושלם כבר לא צריך לצאת מהבית

דוחול ספדי | מצעד האוכל הישראלי | פורסם 07/10/08 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 116 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לחומוס

600 גרם חומוס יבש, זן בולגרי (קטן)
1 כוס טחינה גולמית מאיכות טובה
1 כוס מיץ לימון סחוט טרי
1 כוס מים קרים
1 חבילה אבקת אפייה
1 כף גדושה מלח

לתיתבילי (הרוטב החריף חמוץ שמעל החומוס)

פלפל אדום חריף
פלפל ירוק חריף
שום
4 כפות מיץ לימון

להגשה

שמן זית
צנוברים
פטרוזיליה
ראשד
פפריקה

אופן ההכנה:

ההכנה: 1. משרים את החומוס לילה שלם במים רגילים. 2. בבוקר שוטפים טוב טוב. 3. מעבירים לסיר, מכסים במים ומוסיפים אבקת אפייה. 4. מבשלים 30-40 דקות על להבה גבוהה. 5. מקפים (מסירים) את הקצף כל הזמן. 6. מנמיכים ללהבה הכי נמוכה ומבשלים עד שהגרגרים כמעט הופכים לדייסה – עד 3 שעות. 7. מסננים ושומרים בצד 15-20 אחוז מכמות הגרגרים – לקישוט המנה הסופית ולשימוש במקרה שהחומוס יוצא חמוץ מדי. 8. במעבד מזון שמים את החומוס המבושל והטחינה, מפעילים, ומוסיפים בהדרגה מיץ לימון. אם צריך, מוסיפים גם מעט מים קרים 9. מוסיפים כף גדושה מלח וממשיכים לעבד. 10. טועמים כל הזמן. אם הטעם חמוץ מדי - מוסיפים מגרגרי החומוס ששמרנו בצד.

הכנת התיתבלי: 1. מנקים את הפלפלים החריפים מגרעינים וקוצצים דק דק. 2. כותשים במכתש ועלי יחד עם מיץ הלימון והשום.

הגשה: 1. מעבירים את החומוס לצלחת הגשה 2. מפזרים גרגרים שלמים + שמן זית + תיתבלי + תוספות לבחירה (צנוברים וכו'). 3. מגישים עם פיתה חמה, בצל ירוק, עגבניות, גמבות וזיתים.