אוכל

חומוס גלילי משובח

חומוס טוב קשה להכין, המתכון של דוחול ספדי מבטיח לכם התחלה טובה

דוחול ספדי | אהרוני מבשל לחברים | פורסם 06/05/09 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 217 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לחומוס:

1 קילו חומוס בולגרי שהושרה במשך לילה
1 כף אבקת אפייה
1 כוס טחינה גולמית
1 כוס מיץ לימון סחוט טרי

לרוטב התתבילי:

1 פלפל צ'ילי קצוץ דק
2 שיני שום כתושות דק
1/3 כוס מיץ לימון
½ כוס שמן זית

אופן ההכנה:

1 מסננים ושוטפים את גרגירי החומוס. 2. מעבירים לסיר עמוק עם הרבה מים. מוסיפים את אבקת האפייה. מבאים לרתיחה. 3. מבשלים כשעה על אש גבוהה, מכפים ומנקים את הקצף. 4. מבשלים שעתים שלוש נוספות על אש נמוכה מאוד. 5. לאחר כשלוש שעות החומוס מבושל ומוכן. מסננים אך לא לחלוטין. שומרים כוס גרגירים מבושלים בצד ואת השאר מעבירים למעבד המזון וטוחנים היטב לתערובת אחידה. 6. מוסיפים את הטחינה הגולמית ומיץ הלימון, טוחנים, מערבבים היטב, ממליחים ומגישים עם רוטב התתבילי שלצורך הכנתו פשוט מערבבים בקערית את כל חומרי הרוטב. 7. מעבירים לצלחות אישיות כמות נאה ממחית החומוס, מעליה מפזרים מעט גרגירי חומוס ורוטב תתבילי. מקשטים בפטרוזיליה קצוצה ובוזקים מעל שמן זית.