אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

פנה קוטה ארבע גבינות עם קרקר פרמזן ורוטב ירוק

פנה קוטה מלוחה על בסיס גבינות שאפשר למרוח על לחם או לאכול עם קרקרים פריכים

סהר רפאל | מסעדת "כדיתא" ומסעדת "כרמים" | פורסם 13/05/10 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

2 מיכלי שמנת מתוקה
½ 2 כפות פרמזן מגוררת
100 גרם גבינה טאלג'ין (או ברי או קממבר)
½ 2 כפות גבינת פטה
¼ גליל גבינת עזים
ענף טרגון
1 כפית אבקת ג'לטין
8 קוקוטים

לרוטב

2 מקלות סלרי חתוכים גס
10 עלי בזיליקום
כוס שמן זית
5 עלי נענע
מלח
פלפל
גרידת לימון מחצי לימון
מיץ מחצי לימון

לקרקר

1 כף חמאה מומסת
1 כף קמח
5 כפות גבינת פרמזן מגורדת
1 כף עירית קצוצה

אופן ההכנה:

1 הכנת הפנקוטה: מחממים שמנת בסיר, מוסיפים גבינות וטרגון. מערבבים עד המסת כל הגבינות, מביאים לרתיחה עדינה ומנמיכים את הלהבה. 

2 בינתיים ממיסים בכלי נפרד את הג'לטין עם 2 כפות מים. משווים טמפרטורות: מעבירים מצקת מתערובת השמנת לכלי הג'לטין, מערבבים ויוצקים לתערובת השמנת והגבינות תוך כדי ערבוב. מסירים מהאש ומצננים לטמפרטורת החדר. מוציאים את ענף הטרגון ומחלקים ל 8 קוקוטים חד פעמיים קטנים מרופדים בניילון נצמד כשקצוות הניילון כלפי חוץ. מקררים במשך לילה שלם.

3 הכנת הרוטב: מערבלים את כל מרכיבי הרוטב, למעט שמן הזית, למרקם אחיד וחלק. מוסיפים שמן זית באטיות, עד להתחברות החומרים ולקבלת רוטב אחיד.

4 מחממים תנור ל-180 מעלות.

5 הכנת הקרקר: מערבבים היטב את כל החומרים למסה אחידה. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפיה, נוטלים כף מהתערובת ומשטחים על נייר האפיה. מכניסים לתנור שחומם מראש למשך 3-2 דקות. מצננים מעט ומשחררים בעדינות.

6 המלצה להגשה: הופכים את הכלי לשחרור הפנקוטה על צלחת הגשה ומסירים את הנילון הנצמד. מניחים קרקר פרמזן מעל ויוצקים מעט רוטב ירוק.