אוכל
צילום׃ SXC

פסטו עגבניות וריחן

שדרוג לרוטב הפסטו המוכר והאהוב

| טבע הריפוי | פורסם 27/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

עגבניה בינונית בשלה
חצי כוס עלי ריחן טריים
‏2 כפות פטרוזיליה קצוצה‏
חצי כפית שום כתוש
כף חומץ משובח (רצוי בלסמי)‏
כפית מיץ לימון טרי
מלח ופלפל שחור טרי

אופן ההכנה:

חוצים את העגבניה לרוחבה ומוציאים את הגרעינים. קולים את חצאי העגבניה ‏במשך כמה דקות מעל אסכלת פחמים. מסירים מהאסכלה ומצננים. שמים את עלי ‏הריחן ואת הפטרוזיליה במעבד מזון או בממחה ומוסיפים את השום. מרסקים ‏למחית חלקה. מוסיפים עגבניה, חומץ ומיץ לימון ומערבלים שוב לתערובת חלקה ‏ואחידה. מתבלים במלח ופלפל.‏