רוטב פטריות
רוטב פטריות טוב יכול להפוך כל מנה לתענוג צרוף: בורקס, פסטה, סטייק או צלי - כל אחד מהם יכול להפוך לפאר היצירה. איך מכינים רוטב פטריות חלבי, ואילו התאמות צריך לערוך בשביל רוטב פרווה שיתאים למנה בשרית?
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
כשאנחנו חושבים על רוטב פטריות אנחנו אוטומטית מדמיינים שם שמנת מתוקה, כמו במתכון הזה לפסטה פטריות ושמנת. אבל האמת היא שלא - רוטב פטריות יכול בהחלט להיות פרווה, וללוות מאכלים בשריים כמו סטייק או רולדת בצק עלים ובשר. כאן אנחנו נותנים לכם את שתי הגרסאות - הגרסה החלבית שמבוססת על שמנת מתוקה, והגרסה הפרווה שעושה שימוש במעט קמח להסמכה.
מרכיבים :
לרוטב פטריות חלבי:
קופסת פטריות טריות (שמפיניון או פורטובלו), פרוסות
30 גרם חמאה
כף שמן
בצל גדול, קצוץ
קופסת שמנת מתוקה (250 מ"ל)
מלח
פלפל שחור
קמצוץ אגוז מוסקט מגורר
לרוטב פטריות פרווה:
קופסת פטריות טריות (שמפיניון או פורטובלו), פרוסות
2 כפות שמן
בצל גדול, קצוץ
כפית גדושה קמח
מלח
פלפל שחור
כוס מים
אופן ההכנה:
רוטב פטריות חלבי:
1 ממיסים את החמאה עם השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב.
2 מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד כ-10 דקות.
3 מוסיפים שמנת מתוקה ותבלינים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מסירים מהאש ומגישים מיד (אפשר על פסטה).
טיפים לרוטב פטריות חלבי
** אוהבי השום מוזמנים להוסיף 2 שיני שום כתושות יחד עם הפטריות.
** הכמות הזאת מספיקה לבערך חצי חבילה של פסטה. אם מכינים חבילה שלמה כדאי להכפיל כמויות.
רוטב פטריות פרווה:
1 מטגנים את הבצל בשמן עד שמתחיל להזהיב.
2 מוסיפים את הפטריות ומטגנים עוד כ-10 דקות.
3 מוסיפים קמח, מלח ופלפל ומערבבים.
4 מוסיפים מים ומחממים תוך ערבוב עד רתיחה ואז עוד קצת, לקבלת רוטב סמיך.
טיפים לרוטב פטריות פרווה
** אוהבי השום מוזמנים להוסיף 2 שיני שום כתושות יחד עם הפטריות.
** אפשר לתבל איך שאוהבים, לא חייבים להסתפק במלח ופלפל (כורכום, כמון, פפריקה, הכל יתקבל בברכה).
** את הקמח אפשר להחליף בקורנפלור לגרסה ללא גלוטן.
** לרוטב סמיך יותר מגדילים את כמות קמח.