אוכל
צילום׃ Kiian Oksana, shutterstock

רוטב פטריות

רוטב פטריות טוב יכול להפוך כל מנה לתענוג צרוף: בורקס, פסטה, סטייק או צלי - כל אחד מהם יכול להפוך לפאר היצירה. איך מכינים רוטב פטריות חלבי, ואילו התאמות צריך לערוך בשביל רוטב פרווה שיתאים למנה בשרית?

מערכת mako אוכל | mako | פורסם 10/12/23 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.8 30 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

כשאנחנו חושבים על רוטב פטריות אנחנו אוטומטית מדמיינים שם שמנת מתוקה, כמו במתכון הזה לפסטה פטריות ושמנת. אבל האמת היא שלא - רוטב פטריות יכול בהחלט להיות פרווה, וללוות מאכלים בשריים כמו סטייק או רולדת בצק עלים ובשר. כאן אנחנו נותנים לכם את שתי הגרסאות - הגרסה החלבית שמבוססת על שמנת מתוקה, והגרסה הפרווה שעושה שימוש במעט קמח להסמכה. 

 

מרכיבים :

לרוטב פטריות חלבי:

קופסת פטריות טריות (שמפיניון או פורטובלו), פרוסות

30 גרם חמאה

כף שמן

בצל גדול, קצוץ

קופסת שמנת מתוקה (250 מ"ל)

מלח

פלפל שחור

קמצוץ אגוז מוסקט מגורר

לרוטב פטריות פרווה:

קופסת פטריות טריות (שמפיניון או פורטובלו), פרוסות

2 כפות שמן

בצל גדול, קצוץ

כפית גדושה קמח

מלח

פלפל שחור

כוס מים

אופן ההכנה:

רוטב פטריות חלבי:

1 ממיסים את החמאה עם השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב.

2 מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד כ-10 דקות.

3 מוסיפים שמנת מתוקה ותבלינים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מסירים מהאש ומגישים מיד (אפשר על פסטה).

טיפים לרוטב פטריות חלבי

** אוהבי השום מוזמנים להוסיף 2 שיני שום כתושות יחד עם הפטריות.

** הכמות הזאת מספיקה לבערך חצי חבילה של פסטה. אם מכינים חבילה שלמה כדאי להכפיל כמויות. 

מתכונים לחנוכה

הכנת רוטב פטריות (צילום: Zigzag Mountain Art, shutterstock)
לקראת הסמכה|צילום: Zigzag Mountain Art, shutterstock
סטייק ברוטב פטריות (צילום: יעל יצחקי, mako אוכל)
סטייק ברוטב פטריות|צילום: יעל יצחקי, mako אוכל

רוטב פטריות פרווה:

1 מטגנים את הבצל בשמן עד שמתחיל להזהיב.

2 מוסיפים את הפטריות ומטגנים עוד כ-10 דקות.

3 מוסיפים קמח, מלח ופלפל ומערבבים.

4 מוסיפים מים ומחממים תוך ערבוב עד רתיחה ואז עוד קצת, לקבלת רוטב סמיך.

טיפים לרוטב פטריות פרווה

** אוהבי השום מוזמנים להוסיף 2 שיני שום כתושות יחד עם הפטריות.

** אפשר לתבל איך שאוהבים, לא חייבים להסתפק במלח ופלפל (כורכום, כמון, פפריקה, הכל יתקבל בברכה).

** את הקמח אפשר להחליף בקורנפלור לגרסה ללא גלוטן.

** לרוטב סמיך יותר מגדילים את כמות קמח.