צילום׃ עודד קרני
רוטב עגבניות בסיסי+ ציר עגבניות
המתכון שישדרג כל מאכל
יניב גור אריה | mako
| פורסם 27/10/08
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
50 עגבניות
בוקה גרני
1 כפית מלח ים
1 כפית סוכר
5 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
מסמנים חתך בכל עגבנייה ומועכים קלות. מניחים בסיר את כל החומרים ומבשלים בסיר מכוסה על הלהבה הנמוכה ביותר שעה וחצי. מסירים מכסה ומבשלים עוד שעה. מסננים – הנוזל העובר דרך המסננת הוא ציר העגבניות – (רצוי לסנן אותו שוב דרך מסננת דקה יותר). את המוצקים מעבירים דרך מטחנת ירקות ידנית (או טוחנים במעבד מזון ומסננים) לקבלת רוטב חלק. זהו רוטב העגבניות