אוכל
צילום׃ עודד קרני

ממרח בטטות וטחינה

שילוב מופלא של טעמים

| טבע הריפוי | פורסם 27/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 4 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

זהו ממרח קצת כבד אבל טעים, מתאים במיוחד לחורף או לנשים בהריון הזקוקות לברזל ולסידן ולא ממש אוהבות טחינה.

מרכיבים :

4 בטטות קטנות אפויות
3 כפות טחינה גולמית טבעית
1/2 כוס מים

אופן ההכנה:

שוטפים את הבטטות ומסירים פגמים. עוטפים את הבטטות בנייר כסף ואופים בחום בינוני (180 מעלות) כשעה וחצי או עד שהבטטות רכות מאוד ומוכנות למעיכה. מקלפים את הבטטות ומועכים למחית. מערבבים את הטחינה עם המים (להוסיף את המים בהדרגתיות) מוסיפים את הטחינה בהדרגתיות למחית הבטטות רצוי לטעום מדי פעם ולבדוק מתי התערובת מתאימה לטעמכם. ניתן לתבל במעט קינמון.